Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π.Α.ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Στην απεργία με τις ταξικές δυνάμεις

Στην Ομόνοια στις 10 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 18ης Μάη και στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις - την ημέρα εκείνη - καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο το ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των αγώνων για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια και ώρα 10 π.μ.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η αξιωματική αντιπολίτευση, τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου μαζί με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση. Τα αποτελέσματά της είναι το χαμηλό επίπεδο μισθών, η ακρίβεια, η κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εφαρμογή και επέκταση της μερικής απασχόλησης. Οι υποβαθμισμένοι, αλλά χρυσοπληρωμένοι, τομείς της Υγείας και της Παιδείας, η αξιολόγηση - χειραγώγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, η σύνδεση του μισθού με την ανταγωνιστικότητα. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί, καθώς η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, περνά νέα αντεργατικά μέτρα, στο όνομα της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου.

Καταλήγοντας, αναδεικνύει την ανάγκη και με τη νέα 24ωρη απεργία «να στείλουμε μηνύματα» καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της δημαγωγίας του ΠΑΣΟΚ, που συμφωνεί και στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές. Της πολιτικής της ΕΕ. Να ενώσουμε τη δράση μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ταυτόχρονα, να διεκδικήσουν αιτήματα: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, σύνταξη στο 80% του μισθού, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με πλήρη δικαιώματα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ