Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου

Παρέπεμψε τους απλήρωτους εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενους στους διαχειριστές για τα δεδουλευμένα τους

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παράσταση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παράσταση
Την προκλητική αδιαφορία και τη λογική του «νίπτω τας χείρας μου» απέναντι στη διάλυση της μοναδικής στη χώρα μονάδας εκπαίδευσης των τυφλών πολυανάπηρων ατόμων «Επικοινωνία», αλλά και για το μέλλον των εργαζόμενων που απολύονται, αντιμετώπισαν χτες από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι της «Επικοινωνίας».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες για πολλοστή φορά παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, διεκδικώντας να μην κλείσει η μονάδα, αλλά και δεδουλευμένα τριών μηνών. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της Ενιαίας Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τους διαχειριστές της «Επικοινωνίας», αποφάσισε τη διάλυσή της και τη μετατροπή της σε φιλανθρωπικό σωματείο. Αλλά στη συνάντηση που είχαν χτες οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των φορέων με την γενική γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Δεσποτοπούλου, η τελευταία ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους και τους παρέπεμψε να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από τους διαχειριστές της «Επικοινωνίας». Απ' την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν ότι οι Αστικές Εταιρίες στο χώρο λειτούργησαν και με την προτροπή του υπουργείου Υγείας και ότι με τις τελευταίες εξελίξεις παραχωρούνται οι υποδομές σε μια συγκεκριμένη ομάδα παιδιών και των γονιών τους και πετιούνται στο δρόμο εργαζόμενοι με πολύχρονη εμπειρία στην ειδική αγωγή και αποκατάσταση.

Μετά από αυτά, οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στα πλαίσια αυτά, οργανώνουν σύσκεψη φορέων ειδικής αγωγής και συνδικαλιστών την Πέμπτη 19 Μάη, στις 7 μ.μ., Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ