Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ «ΣΟΥΛΗΣ»
«Υπ' ατμόν» 250 εργάτες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργοδότης οδηγεί την εταιρία σε πτώχευση, ενώ δραστηριοποιείται και στα Βαλκάνια

Τουλάχιστον διακόσιους πενήντα (250) εργαζόμενους ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας ο βιομήχανος Σούλης, της γνωστής ομώνυμης βιομηχανίας Αλουμινίου και Θερμαντικών Σωμάτων, που δραστηριοποιείται στη Λαμία (εργοστάσιο παραγωγής με 150 εργαζόμενους) στην Αθήνα (κεντρικά γραφεία και αποθήκες) και στη Θεσσαλονίκη (αποθήκες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ανακοινώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη Λαμία ότι η εταιρία θα καταθέσει δήλωση παύσης πληρωμών προς τρίτους, που ουσιαστικά οδηγεί σε διαδικασία πτώχευσης της εταιρίας. Αιτία της «ξαφνικής» αυτής ενέργειας της εργοδοσίας είναι η συσσώρευση χρεών σε τράπεζες και προμηθευτές, όπως διαρρέεται.

Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη Λαμία για να καθορίσει τον τρόπο αντίδρασης, απαιτώντας από την κυβέρνηση τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στην Αθήνα ξεκίνησαν από χτες το πρωί την περιφρούρηση των αποθηκών προκειμένου να μη φύγουν εμπορεύματα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας αναφέρεται ότι διαθέτει τέσσερις παραγωγικές μονάδες, δύο στη Λαμία, μία στη Βουλγαρία και μία στην Αθήνα και διαθέτει κέντρα διανομής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Αγρίνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ