Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Κολλημένοι με τις «διευκολύνσεις»!

Αφορμή για τις πλειοψηφίες στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, να δώσουν ένα ακόμα ρεσιτάλ συμβιβασμού είναι η πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης. Με νωπές ακόμα τις προχτεσινές δηλώσεις Καραμανλή που συνιστούν ολομέτωπη επίθεση στην Παιδεία, η ΔΟΕ, με ψήφους της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, αποφάσισε να κηρύξει για εκείνη τη μέρα, αντί για απεργία, «συμμετοχή στις συγκεντρώσεις» και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10.30 μέχρι τη 1.30. Ουσιαστικά, μάλιστα, η στάση εργασίας αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου, αφού στη σχετική ανακοίνωση καλεί τους συλλόγους «να κηρύξουν αντίστοιχες στάσεις εργασίας, στις πόλεις που υπάρχουν συγκεντρώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν σε αυτές». Στη σχετική συζήτηση στο ΔΣ της ΔΟΕ, η παράταξη της «Παρέμβασης» τάχτηκε εξαρχής ενάντια στη συμμετοχή στην απεργία, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ τόνισε ότι υπάρχει ήδη η κηρυγμένη 24ωρη κινητοποίηση, στην οποία καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν μέσα από τις γραμμές και με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η παραπάνω απόφαση της ΔΟΕ ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με την ΑΔΕΔΥ. Στην ίδια σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Γρ. Καλομοίρης έσπευσε να δηλώσει ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην απεργία, επικαλούμενος τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που έχουν προγραμματιστεί για εκείνη τη μέρα και την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Αυτό που δεν εξήγησε είναι σε τι εμποδίζουν οι συνελεύσεις τη συμμετοχή στην απεργία. Αυτό, δηλαδή, που δεν είπε είναι ότι για την παράταξή του το κύριο, όπως και στην απεργία της Πρωτομαγιάς, παραμένει να μη χαθεί το «μεροκάματο» κι ας ξεφτιλιστεί η απεργία. Το επίσης ωραίο είναι πως ο Καλομοίρης είναι ανάμεσα στους 50 του ΣΥΝ που εγκαλούσαν πριν από λίγες μέρες το ΠΑΜΕ για «διασπαστική» τακτική. Μόνο που όταν έρχεται η ώρα της πράξης τα ψέματα τελειώνουν...

Προς άρση, πάντως, κάθε παρεξήγησης, πρέπει να είναι καθαρό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι καλυμμένοι να απεργήσουν εκείνη τη μέρα, όλη τη μέρα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια αποφάσεις για 4ωρες, η «διευκολυντικές». Για τη συμμετοχή στην απεργία αρκεί και μόνο η απόφαση της ΑΔΕΔΥ ως υπερκείμενη οργάνωση. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, με προκήρυξη της ΤΑΔΗΣΥ καλούν σε 24ωρη απεργία και με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ