Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεκδιήγητοι!

Ανεκδιήγητη είναι η υποκρισία της πλειοψηφίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) στο ζήτημα της διάλυσης της «Επικοινωνίας». Ο ΠΣΤ είναι ένας εκ των τριών διαχειριστών της Αστικής Εταιρίας της «Επικοινωνίας» και απ' τη θέση αυτή στήριξε όλα τα χρόνια αυτό το καθεστώς, αλλά και εσχάτως την απόφαση για τη διάλυση και τη μετατροπή της σε φιλανθρωπικό σωματείο για μια μικρή ομάδα ανθρώπων.

Τις μέρες αυτές εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της «Επικοινωνίας», προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για τρεις μήνες δουλιάς. Εκεί, ο ΠΣΤ κατέθεσε χτες έγγραφο, στο οποίο αποποιείται της ευθύνης του για τη λειτουργία της «Επικοινωνίας», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν τυπική η συμμετοχή του, και, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το έργο των εργαζομένων και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της «Επικοινωνίας», διαμαρτύρεται ότι εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΣΤ που «προσφέρουν κοινωνικό έργο» για να πληρωθεί μια ομάδα εργαζομένων!

Ξεπερνώντας κάθε όριο, την ίδια στιγμή, ο ΠΣΤ διαβίβασε στους εργαζόμενους της «Επικοινωνίας» κείμενο συμπαράστασης, ενώ από τον τηλεφωνητή του συλλόγου που ενημερώνει τα μέλη του προφασίζεται ότι ήταν αντίθετος στη διάλυσή της!

Η πλειοψηφία του ΠΣΤ προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, αλλά και το ότι στηρίζει την πολιτική της φιλανθρωπίας και των Αστικών Εταιριών, είτε αυτή εκπορεύεται από τις πράσινες ή τις γαλάζιες κυβερνήσεις. Γι' αυτό και τόσα χρόνια δεν ψέλλισε καν μια λέξη για τη μορφή της «Επικοινωνίας» και τα χρόνια προβλήματα υποχρηματοδότησης που αντιμετώπιζε. Ολα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, ενόψει και των εκλογών που θα γίνουν στον ΠΣΤ το επόμενο διάστημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ