Κυριακή 22 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Διήμερη Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Στις 28-29 του Μάη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διήμερη Συνάντηση διοργανώνει το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο (ΒΑΝ-c), την οποία φιλοξενεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στις 28-29 του Μάη στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στη Συνάντηση έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος κόμματα, κινήματα και κινήσεις από τις βαλκανικές χώρες. Θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η φετινή Σύνοδος του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και θα ασχοληθεί με: Την ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ, τις προσπάθειες για παραπέρα αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, τις εξελίξεις γύρω από το «τελικό καθεστώς του Κοσσόβου», την αυξανόμενη παρουσία ΝΑΤΟικών και ευρωπαϊκών στρατευμάτων στα Βαλκάνια, την παρουσία της «Βαλκανικής Ταξιαρχίας», τη συμμετοχή των βαλκανικών χωρών στην κατοχή του Ιράκ, την εγκατάσταση νέων αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων στις χώρες της περιοχής.

Εξάλλου, ερεθίσματα για ανταλλαγή απόψεων για τον παραπέρα συντονισμό της δράσης αποτελούν η 60ή επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στην οποία οι βαλκανικοί λαοί είχαν σημαντική συνεισφορά, οι αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη πέρσι τον Ιούνη, το ανερχόμενο κίνημα ενάντια στην κατοχή του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ