Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Απολογία Αγαπίου

Με την επισήμανση πως όσα θα πει δεν είναι απολογία, ο Κ. Αγαπίου κατέθεσε χτες στη δίκη των κατηγορούμενων για 10 βομβιστικές ενέργειες, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει ο ΕΛΑ, ότι το κατηγορητήριο που του αποδίδεται δεν ισχύει. Ακολούθως, σημείωσε ότι στην προηγούμενη δίκη του ΕΛΑ παραβιάστηκαν όλες οι αρχές δικαίου, αφού η ενοχή των κατηγορουμένων θεωρήθηκε δεδομένη.

Σχολιάζοντας το λεγόμενο κίνημα συμπαράστασης στους καταδικασθέντες είπε ότι αυτός από κανέναν δε ζήτησε συμπαράσταση ή αλληλεγγύη, αφού αυτές οι κινήσεις τελικά ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ανθρώπων που αν δε δεχτούν την αλληλεγγύη που τους προσφέρεται, τελικά εμφανίζονται ένοχοι.

Για τη βασική μάρτυρα κατηγορίας Σ. Κυριακίδου είπε ότι δεν είναι απλή ψευδομάρτυρας, αλλά χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή γεγονότος ώστε να οικοδομηθεί η κατηγορία. Σχολιάζοντας την ομολογία Τσιγαρίδα ότι υπήρξε μέλος του ΕΛΑ, επισήμανε ότι χρησιμοποιήθηκε σε βάρος άλλων συγκατηγορουμένων του, σημειώνοντας ότι ο Τσιγαρίδας ομολόγησε χωρίς να υπάρχει τίποτα σε βάρος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ