Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργισμένοι κάτοικοι

Την οργή κατοίκων και φορέων των Ανω Λιοσίων και όλης της Δυτικής Αττικής προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, για μεταφορά στη χωματερή των Ανω Λιοσίων της λυματολάσπης της Ψυττάλειας, καθώς βλέπουν να συνεχίζονται οι σχεδιασμοί παραμονής και λειτουργίας του μοναδικού ΧΥΤΑ της Αττικής στην περιοχή τους.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο των Ανω Λιοσίων και την επόμενη ημέρα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής. Αγανακτισμένοι κάτοικοι μπήκαν στην αίθουσα του συμβουλίου και πέταξαν αυγά προς τον ίδιο το δήμαρχο, Νίκο Παπαδήμα.

Χτες, η αντίδραση των κατοίκων εκφράστηκε και κατά της κυβέρνησης με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ, έξω από τα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με πανό και συνθήματα ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν τη λυματολάσπη και ότι απαιτούν το άμεσο κλείσιμο της χωματερής, καμία επέκτασή της και χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ μακριά από την περιοχή τους. Αντιπροσωπεία της Διαδημοτικής συναντήθηκε με τον υφυπουργό, ο οποίος αρκέστηκε να τους ανακοινώσει ότι ο υπουργός έχει καλέσει σε σύσκεψη σήμερα το πρωί όλους τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος.

Στο μεταξύ για θράσος και υποκρισία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας» (ΛΑΕ) Ανω Λιοσίων όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τις διοικήσεις της Νομαρχίας και τη διοίκηση του δημάρχου Ανω Λιοσίων, Ν. Παπαδήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ