Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατήγγειλαν το «σπάσιμο» του χρόνου εργασίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο «ΚΑΡΦΟΥΡ Μακεδονίας» - το κατάστημα που έσπευσε πρώτο να επιβάλει τον «ανενεργό» χρόνο εργασίας στους ωρομίσθιους - και πανεξόρμηση σε εργαζόμενους και καταναλωτές του πολυκαταστήματος πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εκπρόσωποι της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ».

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που κινητοποιήθηκε μετά από απαίτηση της επιχείρησης, οι συνδικαλιστές μπήκαν στο κατάστημα, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και μίλησαν με τους εργαζόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι στην τραπεζαρία. Κατήγγειλαν την ένταση της εκμετάλλευσης και τις εργασιακές σχέσεις «κιμά» που θέλει να επιβάλει η επιχείρηση εφαρμόζοντας πιλοτικά τον «ανενεργό» χρόνο εργασίας. Μίλησαν για τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και τις άλλες απαιτήσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου που σπεύδουν να ικανοποιήσουν από κοινού τα κόμματα που ορκίζονται πίστη στην ΕΕ.

Τους κάλεσαν να συσπειρωθούν στο σωματείο τους το οποίο ταξικά προσανατολισμένο δίνει τη μάχη ενάντια στη νέα αντεργατική λαίλαπα και με τον αγώνα τους να εμποδίσουν τα σχέδια της επιχείρησης για γενικευμένη εφαρμογή του «ανενεργού» χρόνου εργασίας που ήδη έθεσε σε εφαρμογή στο κατάστημά της στην Οδό Γιαννιτσών σε βάρος των ωρομίσθιων εργαζόμενων που απασχολούνται με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις, κυρίως στα ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ