Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Σε αγωνιστική κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ και την Τρίτη 7 Ιούνη συγκαλεί έκτακτα το πανελλαδικό του όργανο

Συγκαλείται εκτάκτως την Τρίτη 7 Ιούνη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή των 105 μελών του οργάνου και άλλων στελεχών του Μετώπου, από ολόκληρη τη χώρα. Οι ταξικές δυνάμεις, μπροστά στην όξυνση της αντεργατικής επίθεσης, στην επιτάχυνση των ρυθμών προώθησης των αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ, περνάνε σε κατάσταση αγωνιστικής επιφυλακής. Μπαίνουν δυνατά στη μάχη για την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της εργατικής τάξης, αποκαλύπτουν το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, το ρόλο και τη δημαγωγική στάση του ΠΑΣΟΚ, αντιπαρατίθενται με την προπαγάνδα που έντεχνα επιχειρεί να διχάσει τους εργαζόμενους και με τους φορείς που βυσσοδομούν ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, τεμαχίζοντας αυτούς σε «ρετιρέ» και «υπόγεια» για να τους διασπάσουν.

Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν κλάδοι όπως οι Οικοδόμοι και οι Λογιστές, πρωτοστατούν και προσπαθούν να δώσουν πραγματικά αγωνιστικό περιεχόμενο σε άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Παίρνουν πρωτοβουλίες συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, συντονισμού των επιμέρους αγώνων, σε μια κοινή ταξική κατεύθυνση, γύρω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και υπερασπίζεται με συνέπεια τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

Σε δηλώσεις τους δύο μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ μιλάνε για τη σημασία της σύγκλησης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής. Ο Βασίλης Πετρόπουλος σημειώνει: «Το πρόσωπο που επιχείρησε να εμφανίσει η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Αποκαλύπτεται τώρα ποια συμφέροντα θέλει πραγματικά να εξυπηρετήσει και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι ταξικές δυνάμεις με εφόδιο την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησαν και από τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μπαίνουν δυνατά στη μάχη. Πρώτος σταθμός η έκτακτη σύγκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, ώστε όλες οι δυνάμεις να μπούνε σε κίνηση συντονισμένα, να στηρίξουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ήδη εξαγγείλει μια σειρά κλάδοι (Οικοδόμοι, Λογιστές, ΔΕΚΟ). Μπορούμε να τους σταματήσουμε, δίνοντας με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την ενίσχυση της ταξικής κατεύθυνσης, για την ενίσχυση του κινήματος και των αγώνων. Στο μαύρο μέτωπο των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων».

Ο Γιώργος Μπουλούγαρης προσθέτει: «Η επίθεση αυτή δεν επικεντρώνεται μόνο στους εργαζόμενους των πρώην ΔΕΚΟ, δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Ωστόσο σήμερα οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία. Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε. Μπορούμε να δώσουμε τη μάχη. Αρκεί να δημιουργήσουμε όρους συνολικής αντίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική. Να συντονίσουμε τις αγωνιστικές δυνάμεις και γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις. Αυτούς τους στόχους έρχεται να εξυπηρετήσει και η σύγκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για τη Σύμβαση (2007-04-22 00:00:00.0)
Κάθε ώρα, κάθε μέρα, πολύτιμη για την οργάνωση της απεργίας (2004-03-25 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο σε όλη τη χώρα (2003-10-05 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς! (2002-05-25 00:00:00.0)
Για μάχη εφ' όλης της ύλης (2002-05-22 00:00:00.0)
Ο αγώνας οργανώνεται! (2000-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ