Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΜΙΑ
Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Για τους υπό απόλυση εργαζόμενους της επιχείρησης «SOULIS»

Μήνυμα συσπείρωσης κι αγώνα έστειλαν χτες το βράδυ απ' την πλατεία Πάρκου της Λαμίας οι εργαζόμενοι της πόλης, οι εργάτες του υπό πτώχευση εργοστασίου «SOULIS» καθώς και νέοι, σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας, μικρομεσαίοι αγρότες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Τοπική Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ.

«Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης κι αλληλεγγύης, σαν τη σημερινή είναι αναγκαίες γιατί τονίζουν την ενότητα της εργατικής τάξης και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να βρεθεί λύση», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Ζούπας, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «SOULIS» ενώ ο συνάδελφός του στο ίδιο εργοστάσιο, Κώστας Νταβέλης, επισήμανε το γεγονός ότι μόνο ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα, για τη διασφάλιση της δουλιάς μας και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Τον χαιρετισμό των εργαζομένων του εργοστασίου «SOULIS» μετέφερε στη συγκέντρωση ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του σωματείου, τονίζοντας την ανάγκη της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων για να υπάρξουν λύσεις σε όφελός τους, ενώ κάλεσε το λαό να δώσουν μαζί αυτόν τον αγώνα.

Κάτω από το σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» ανέβηκε στο βήμα ο Θύμιος Τσέτσος, μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και κεντρικός ομιλητής. «Δεν είμαστε εδώ γιατί αύριο μπορεί να έρθει και η δική μας σειρά» τόνισε. «Είμαστε εδώ για ταξική συμπαράσταση και αλληλεγγύη, γιατί με κάθε απόλυση, για κάθε άνεργο, φεύγει κι ένα κομμάτι από τη σάρκα μας». Σ' αυτούς τους λίγους που κατέχουν σήμερα τον πλούτο, το μεγάλο κεφάλαιο και τους υποταχτικούς του πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές, οι εργάτες, οι εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουμε τη δική μας, ανατρεπτική απάντηση, με την αλλαγή των συσχετισμών, τη χειραφέτηση των εργαζομένων από την ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και τα κόμματά τους τη συσπείρωση τους στο ΠΑΜΕ για νά 'ρθουν τα πάνω κάτω. Για πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους. Για να απαντηθεί το δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό», υπέρ του λαού και των σύγχρονων αναγκών του.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «SOULIS» εξέδωσε το Σωματείο Οικοδόμων Καμένων Βούρλων. Στη χτεσινή συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Παπα-Ζαρκαδούλας από την Παγκληρική - Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ