Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΥΓΕΙΑ
Ψήφο στην «Πανεπιστημονική»!

Ξεκινάνε αύριο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά

Κάλεσμα στην πλειοψηφία των γιατρών, που υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Υγεία, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στους Ιατρικούς Συλλόγους και να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών, τη μόνη δύναμη που αντιπαλεύει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης, το νόμο της αγοράς στην Υγεία, καλεί τους γιατρούς η παράταξη ενόψει των εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά (ΙΣΑ - ΙΣΠ) που ξεκινούν αύριο Κυριακή και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα.

Οι κάλπες και τις δυο μέρες ανοίγουν στις 6 το πρωί και κλείνουν στις 8:45 μ.μ. Εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν για τις εκλογές του ΙΣΑ στα Νοσοκομεία: ΕΛΠΙΣ, «Αρεταίειο», «Ελ. Βενιζέλου», Κρατικό Αθήνας, «Ερυθρός Σταυρός», Παίδων «Αγία Σοφία», «Ανδρέας Συγγρός». Στον Πειραιά οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Ιδιαίτερο κάλεσμα να υπερψηφίσουν τη ΔΗΠΑΚ Πειραιά απευθύνει η παράταξη με ανακοίνωσή της προς τους ειδικευόμενους γιατρούς του Πειραιά, που «βιώνουν με πιο οξυμένο τρόπο τα προβλήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο», τις παραβιάσεις ωραρίων, τους χαμηλούς μισθούς, τις απάνθρωπες συνθήκες δουλιάς.

«Σήμερα είσαι ένας εργαζόμενος του ιδιωτικοποιημένου "δημόσιου" συστήματος Υγείας, χωρίς δικαιώματα, μόνο με υποχρεώσεις», επισημαίνει η ΔΗΠΑΚ Πειραιά και τονίζει: «Στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου πρέπει να επέλθει αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, αποδυνάμωση των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απεγκλωβισμός δυνάμεων από ΣΥΝ και ΑΡΣΙ. Αντίστοιχα να ενισχυθεί η ΔΗΠΑΚ που παλεύει με σταθερότητα για τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού - αγωνιστικού πόλου στους γιατρούς που θα έρθει σε ρήξη και σύγκρουση με τις επιλογές του κεφαλαίου».

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ - επισημαίνει η παράταξη - χρειάζεται ένα πλαίσιο πάλης που θα βάζει τις βάσεις για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, χρηματοδοτούμενο από τους εργοδότες και κράτος, με υπηρεσίες Υγείας για όλους χωρίς καμία διάκριση, όπου όλοι οι γιατροί θα έχουν μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, σύγχρονη καθολική δωρεάν εκπαίδευση και ικανοποιητικούς μισθούς και ασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ