Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αμεση απεργιακή απάντηση

Με επιστολή της προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, η παράταξη της ΔΑΣ ζητά να συγκληθεί έκτακτα η Ολομέλεια της Διοίκησης

Η εργατική τάξη και τα συνδικάτα της χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουν σε απεργιακή απάντηση και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, υπογραμμίζει η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ και με επιστολή της προς το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας, ζητά να συγκληθεί έκτακτα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και να προχωρήσει στην προκήρυξη απεργιακού προγράμματος μέσα στον Ιούνη.

Στην επιστολή της προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ η ΔΑΣ σημειώνει:

«

Μετά την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που έγινε στις Βρυξέλλες, και τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων που πάρθηκαν για την επιτάχυνση των κατευθύνσεων της Λισαβόνας, γίνεται φανερό ότι καθημερινά η κυβέρνηση οξύνει την αντεργατική της πολιτική. Κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος της Εργατικής Τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η επιθετικότητα αυτή, δίχως να αφήνει τίποτα απ' έξω, επικεντρώνεται στους άξονες:

  • Ιδιωτικοποιήσεις
  • Κοινωνική Ασφάλιση
  • Εργασιακές Σχέσεις
  • Κρατικός και Εργοδοτικός Αυταρχισμός
  • Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικά Δικαιώματα
  • Λιτότητα και Ακρίβεια
  • Κατάργηση ΣΣΕ κλπ.

Σαν εργαλείο για την προώθηση των επιλογών της η κυβέρνηση προβάλει το λεγόμενο Κοινωνικό Διάλογο, στον οποίο και εσείς σαν πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχετε συμβάλει σαν βασικοί πρωταγωνιστές και άρα συνένοχοι.

Μπροστά στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι ανάγκη:

-- Να συγκεντρωθούν μαζικά τα εργατικά πυρά ενάντια στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

-- Να καταδικαστεί η δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

-- Να αποκαλυφθεί η ευθύνη των δυνάμεων εκείνων που, ενώ ψήφισαν το Μάαστριχτ και άλλες επιλογές της ΕΕ, τώρα εμφανίζονται αντίθετοι στις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Ταυτόχρονα η Εργατική Τάξη και τα συνδικάτα της είναι ανάγκη να αρθούν σε επίπεδο αγωνιστικής επιφυλακής και άμεσα να προχωρήσουν σε απεργιακή απάντηση και να δώσουν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Για το λόγο αυτό, ως μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ζητάμε να συνεδριάσει έκτακτα η Ολομέλεια και να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός απεργιακού προγράμματος μέσα στον Ιούνη.

Τα ταξικά συνδικάτα θα πρωτοστατήσουν για την ανάπτυξη της πάλης των εργατοϋπαλλήλων ενάντια στην κυβερνητική επίθεση διεκδικώντας την αγωνιστική πλατφόρμα του ΠΑΜΕ, που αντανακλά τις σημερινές, σύγχρονες ανάγκες για την κάθε λαϊκή οικογένεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ