Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργούν και κλιμακώνουν

Την Παρασκευή 10 Ιούνη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η απεργιακή συγκέντρωση

Αγωνιστική απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτικών οργανώσεων απέναντι στα πολλά και μεγάλα προβλήματα του κλάδου, δίνουν οι λογιστές και οι λογίστριες της χώρας, με την 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν την Παρασκευή, 10 Ιούνη, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ). Αίτημα αιχμής η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει η ΠΟΛ, στο ΣΕΒ. Στο πλαίσιο της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΛ επισημαίνει ότι η «εργοδοτική πλευρά, με επικεφαλής τον ΣΕΒ, επικαλούμενη τη διετή απαράδεκτη σύμβαση της ΓΣΕΕ, δε συζητά κανένα από τα προβλήματα που προβάλλει η ΠΟΛ. Αντίθετα, επιμένει στην καθήλωση των μισθών για τους εργαζόμενους, ενώ τα κέρδη που οι λογιστές γνωρίζουν και καταγράφουν ξετινάχτηκαν και φέτος στα ύψη».

Τα αιτήματα που προβάλλει η ΠΟΛ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ για το βοηθό λογιστή και 1.300 ευρώ για λογιστή. 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο. Επίδομα ισολογισμού, ένας μισθός, σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μέτρα στήριξης της δημόσιας Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Μέτρα για την ανεργία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Οχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Οχι στην απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή της μερικής απασχόλησης.

Παλεύουν για την κατάργηση του αντιλογιστικού νόμου 2515/97 και του ΠΔ 340/98, που ρυθμίζουν θέματα άσκησης του λογιστικού επαγγέλματος. Οι λογιστές αξιώνουν ρυθμίσεις, που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του συνόλου των ασκούντων το λογιστικό επάγγελμα και δε θα δημιουργούν ενδοεπαγγελματικές αντιθέσεις. Αρνούνται τη συνυπευθυνότητα. Απαιτούν την κατάργηση των εξετάσεων για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Λένε όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Η απεργία των λογιστών, τονίζεται, πραγματοποιείται σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης από την πλευρά κυβέρνησης - κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ενάντια στην Παιδεία και την Υγεία.

«Στην επίθεση αυτή ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος της συντονισμένης πανεργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι λογιστές θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ενάντια στη λογική της υποταγής, των ψευτοδιαλόγων που καλλιεργούν και συντηρούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες», καταλήγει η ΠΟΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ