Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ
Αποφασιστικά και απαιτητικά για την επιτυχία της

Τα Συνδικάτα και τα Παραρτήματα καταρτίζουν το πρόγραμμα της δράσης τους μπροστά στην απεργιακή μάχη

Σε ολομέτωπη σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής καλεί τους οικοδόμους η ταξική Ομοσπονδία τους, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου στις 29 Ιούνη
Σε ολομέτωπη σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής καλεί τους οικοδόμους η ταξική Ομοσπονδία τους, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου στις 29 Ιούνη
«Ολοι στην απεργία στις 29 Ιούνη. Νεκρώνουμε τους τόπους δουλιάς, γεμίζουμε τους δρόμους με απεργούς, δίνουμε προοπτική για κλιμάκωση του αγώνα μας». Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, προκειμένου να δοθεί αποφασιστική και συνολική απάντηση στις δυνάμεις του κεφαλαίου, στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που χτυπάει ολομέτωπα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Ηδη, τα Συνδικάτα και τα Παραρτήματα των οικοδόμων σε όλη τη χώρα καταρτίζουν το πρόγραμμα της δράσης τους μπροστά στην απεργιακή μάχη. Με συνελεύσεις και απεργιακές αποφάσεις, με εξορμήσεις στα γιαπιά και τα εργοτάξια, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κάθε τόπο εργασίας, με ειδική δουλιά για τους μετανάστες συναδέλφους τους, οι οικοδόμοι ρίχνονται τις επόμενες μέρες «στα γεμάτα» στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργιακής τους κινητοποίησης. Σ' αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιούνη, σύσκεψη όλων των Σωματείων Οικοδόμων της Μακεδονίας, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Για το δυνάμωμα των αγώνων, για την καθολική συμμετοχή στην απεργία πρέπει να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Με το πλαίσιο των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας και του ΠΑΜΕ, ριχνόμαστε αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για το δυνάμωμα των γραμμών του αγώνα με νέους μαχητές», τονίζεται στην απεργιακή προκήρυξη.

Η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στα δεινά που φορτώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική στις πλάτες όλων των εργαζομένων τονίζει ότι χιλιάδες οικογένειες πλήττονται από την ανεργία, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις σπάζουν κόκαλα, προωθείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα, καταργούν το 8ωρο, 7ωρο, προωθώντας την εφαρμογή του ευέλικτου χρόνου εργασίας, η ακρίβεια οργιάζει, η Υγεία και η Παιδεία οδηγούνται στην εμπορευματοποίηση.

Για την κατάσταση που βιώνει σήμερα το σύνολο της εργατικής τάξης, η Ομοσπονδία δείχνει στους εργαζόμενους τους πραγματικούς υπαίτιους: «Ευθύνονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που φροντίζουν κατά τον καλύτερο τρόπο για τα προνόμια και τα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου. Ευθύνονται αυτοί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, όπως ο Συνασπισμός, που υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της πειθαρχίας στην ΕΕ και στην κορύφωση των λαϊκών αγώνων δίνει χέρι βοήθειας στην πολιτική του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" και της συναίνεσης. Ευθύνεται η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, που ανοιχτά στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις αντεργατικές πολιτικές, κάνουν κάθε προσπάθεια, για να καθηλώσουν και να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα».

Με προμετωπίδα το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι οικοδόμοι δίνουν συνέχεια στους ταξικούς απεργιακούς αγώνες «που βάζουν τις βάσεις, για να διαμορφωθούν οι όροι που θα φέρουν την εργατική τάξη ακόμα πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο των εξελίξεων και προσδίδουν στην πάλη των εργαζομένων δυναμική και προοπτική για ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας οικοδόμος σήμερα στη δουλειά! (2018-11-14 00:00:00.0)
Αύριο νεκρώνουν τα εργοτάξια και τα γιαπιά! (2018-11-13 00:00:00.0)
Χωρίς καθυστέρηση στη μάχη της απεργίας (2006-03-02 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (2004-11-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικό μέτωπο (1996-02-16 00:00:00.0)
Απεργούν ξανά την Τετάρτη (1995-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ