Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγανάχτηση για τη σύμβαση

Περιοδεία στα καταστήματα του Οργανισμού πραγματοποίησε χτες ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ανήσυχοι και εξοργισμένοι από τις εξελίξεις σε βάρος τους είναι οι εργαζόμενοι στα κεντρικά καταστήματα του ΟΤΕ σε Δραπετσώνα και Πειραιά, όπως έγινε καθαρό από τα όσα οι ίδιοι είπαν στη διάρκεια της κουβέντας που είχαν χτες με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Ταυτόχρονα, ήταν και ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για το...«ποιόν» των συνδικαλιστών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, που υπέγραψαν την κατάπτυστη «Επιχειρησιακή Σύμβαση» του ΟΤΕ.

Η περιοδεία άρχισε από τους τεχνικούς της Δραπετσώνας. Από τους εργαζομένους καταγγέλθηκε ότι η υπονόμευση του Οργανισμού, έχει αρχίσει εδώ και μια δεκαετία, ώστε η παράδοσή του στους ιδιώτες να «πέσει στα μαλακά». Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα όλα τα καταστήματα του Πειραιά έχουν συνολικά 50 τεχνικούς, όταν τόσους είχε το κατάστημα της Δραπετσώνας στα μέσα του '90. Τώρα έχει 6! Τα κενά αναπληρώνονται από εργολάβους.... «Με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις δε θα μείνει προσωπικό με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους, ενώ ένα άλλος συμπλήρωσε «αλίμονο στους νέους».

Για τους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους ότι αποσπάνε την πλειοψηφία από τον κλάδο, με νοθεία, απειλές και εκβιασμούς. «Ξέρω συνδικαλιστή - ειπώθηκε από εργαζόμενο - που δεν τον έχει ψηφίσει κανείς»! Τόνισαν ακόμα ότι αυτοί οι «συνδικαλιστές» παίζουν ταυτόχρονα και το ρόλο του εργοδότη: «Από αυτούς εξαρτάται η προαγωγή ακόμα και αν πάρουμε δάνειο»! Αποψη είχαν για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: «Τους ψήφισα όχι γιατί είμαι ψηφοφόρος τους, αλλά πελάτης» ειπώθηκε!

Ο Γ. Τούσσας τους κάλεσε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απεγκλωβιστούν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «Αυτή η πολιτική δε συμφέρει τους εργαζόμενους, την τάξη μας, το μέλλον των παιδιών μας». Επισήμανε ότι οι εξελίξεις στον ΟΤΕ είναι τμήμα της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ενάντια στους εργαζόμενους, τονίζοντας τις ευθύνες που έχει και ο ΣΥΝ. Τόνισε πως έτσι ακριβώς ενιαία και οι εργαζόμενοι πρέπει δράσουν. Να προτάξουν το μέτωπό τους και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

Στον ΟΤΕ Λάρισας

Να μη δεχτούν την κατάπτυστη σύμβαση και να μην κάνουν χρήση του δολώματος της «εθελούσιας εξόδου» κάλεσε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος που περιόδευσε χτες στο υποκατάστημα του Οργανισμού, (κτίριο Σαρίμβεη), στη Λάρισα. Μιλώντας ο Τ. Τσιαπλές τόνισε πως το ΚΚΕ σήμερα επιβεβαιώνεται απόλυτα, αφού είχε εκφράσει, σε δύσκολες συνθήκες και κόντρα στο ρεύμα, την αντίθεσή του στη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο, την απελευθέρωση της αγοράς στις τηλεπικοινωνίες, την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, προειδοποίησε την εργατική τάξη για τις επιπτώσεις που θα έφερναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ