Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εντάλματα σύλληψης κατά 13 πρακτόρων της CIA

ΡΩΜΗ.-

Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό: Δεκατρείς πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, της διαβόητης CIA, καταζητούνται από την ιταλική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της απαγωγής του Αιγύπτιου πρώην ιμάμη του Μιλάνου Χασάν Μουστάφα Οσάμα Νασρ, γνωστού ως Αμπού Ομάρ.

Ο Αμπού Ομάρ απήχθη από δρόμο του Μιλάνου στις 17 Φλεβάρη του 2003 από δύο άτομα που μιλούσαν ιταλικά και προσποιούνταν ότι έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων. Επρόκειτο για τον πρώην ιμάμη μεγάλου τεμένους της βόρειας ιταλικής πόλης, την οποία επιτηρεί η ιταλική αστυνομία κυρίως μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αφού απήγαγαν τον ιμάμη, οι Αμερικανοί πράκτορες φέρεται να τον οδήγησαν στην αμερικανική βάση του Αβιάνο, πριν τον μεταφέρουν στην Αίγυπτο, όπου φέρεται ότι ανακρίθηκε και βασανίστηκε σε φυλακή.

Τα εντάλματα σύλληψης κατά των 13 πρακτόρων εκδόθηκαν από τη δικαστή Κιάρα Νόμπιλι, με αίτημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Εισαγγελίας. Οι πράκτορες αναγνωρίστηκαν από Ιταλούς ανακριτές που γνωρίζουν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων, τις φωτογραφίες τους, τα διαβατήρια, τις πιστωτικές κάρτες και το ξενοδοχείο όπου διέμεναν κατά την επιχείρηση, αναφέρει η «Corriere della Sera».

Μεταξύ των καταζητούμενων βρίσκονται τρεις γυναίκες, καθώς και ο επικεφαλής της επιχείρησης, ο οποίος είχε διαπίστευση διπλωμάτη στο αμερικανικό προξενείο του Μιλάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ