Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το Πεντάγωνο φακελώνει εφήβους!

Με τη Βίβλο στο χέρι και με μαντίλι σκοτώστε τους όλους... η διαπαιδαγώγηση του Πενταγώνου

Associated Press

Με τη Βίβλο στο χέρι και με μαντίλι σκοτώστε τους όλους... η διαπαιδαγώγηση του Πενταγώνου
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας έχει θέσει πλέον στο στόχαστρό του το Πεντάγωνο, καθώς τα προβλήματα στρατολόγησης που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά διογκώνονται κιόλας. Οσες προσπάθειες έχουν γίνει μέσω των Πανεπιστημίων, των σχολείων, των κοινοτήτων των μεταναστών δεν έχουν αποδώσει τα δέοντα. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε...

Ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στο Ιράκ συνεχώς αυξάνεται. Οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων, όχι μόνο υποστηρίζουν την αποχώρηση από το Ιράκ, αλλά και σε μεγαλύτερο ποσοστό θεωρούν τον Αμερικανό Πρόεδρο υπαίτιο για τον πόλεμο στο Ιράκ. Την ίδια στιγμή η οικονομική δίνη τούς ταλανίζει... εύλογο λοιπόν η δεξαμενή στρατολόγησης «κρέατος για τις μηχανές πολέμου» να στερεύει.

Ετσι οι εγκέφαλοι του Πενταγώνου κατέληξαν στην ιδέα της δημιουργίας τράπεζας δεδομένων με προσωπικά στοιχεία Αμερικανών από 16 έως 18 ετών, προκειμένου στη συνέχεια να γίνεται καλύτερη επιλογή των όσων καταταγούν στο Στρατό. Την είδηση αποκάλυψε η «Washington Post» και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το Πεντάγωνο ανέθεσε την όλη διαδικασία σε ιδιωτική εταιρία, η οποία καλείται τώρα να έρθει σε επαφή με τα σχολεία όλης της χώρας. Τα σχολεία θα αναλάβουν να στείλουν στοιχεία σχετικά με τους βαθμούς των μαθητών, τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους, αλλά και την εθνικότητά τους.

Επιπλέον, στη βάση δεδομένων θα υπάρχει ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης των μαθητών, η ημερομηνία γέννησής τους, το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και ο αριθμός τηλεφώνου τους. Μάλιστα, η «Washington Post» υποστηρίζει στο δημοσίευμά της ότι τα σχολεία που δε θα δώσουν τα στοιχεία ενδέχεται να χάσουν τη χρηματοδότησή τους.

Αρκετές οργανώσεις έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία του Πενταγώνου, θεωρώντας ότι παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη θιγεί η ιδιωτική ζωή των μαθητών και συμπλήρωσε ότι το όλο πρόγραμμα άρχισε το 2003, αλλά έγινε για πρώτη φορά γνωστό στις 23 Μάη 2005: «Το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό γιατί θα βοηθήσει τις υπηρεσίες που θέλουν να στρατολογήσουν ή να προσλάβουν νέους υψηλού επιπέδου»! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάντα αμετανόητος ο Ράμσφελντ (2011-02-04 00:00:00.0)
Το FBI θα φακελώνει όλο τον πλανήτη (2008-01-01 00:00:00.0)
Αντιδράσεις διπλωματών για Ιράκ (2007-11-02 00:00:00.0)
«Κατοχή» και στην αμερικανική επικράτεια! (2005-07-07 00:00:00.0)
«Νεοαποικιακή κυβέρνηση» εν αναμονή (2003-04-04 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση και στη Γερουσία (2002-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ