Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περίεργος θάνατος κρατουμένου

Δεμένος με χειροπέδες μέσα στο κελί του, ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 36χρονος κρατούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, που κάηκε ζωντανός στο κελί του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος άνδρας, που συνελήφθη μαζί με ένα φίλο του για κατοχή μικροποσότητας χασίς, την ώρα που βρισκόταν στα κρατητήρια του Τμήματος, έβαλε φωτιά στα στρώματα, τα οποία, μάλιστα, είχε βάλει και πίσω από την πόρτα του κελιού. Τις φλόγες αντιλήφθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος, που προσπάθησαν να τη σβήσουν μαζί με πυροσβέστες που κλήθηκαν. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε έναν όροφο του κτιρίου.

Οπως υποστηρίζουν, όμως, συγγενείς του - και όπως επιβεβαιώνεται από τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή - ο 36χρονος ήταν δεμένος με χειροπέδες και έτσι μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός να έβαλε μόνος του φωτιά στα στρώματα. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί άργησαν να επέμβουν για την κατάσβεση της φωτιάς και πως οι ισχυρισμοί τους ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιά στην κλειδαριά, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα, δεν ευσταθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Χριστοφορίδη, ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία, ενώ υπέστη και έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επιπλέον, στο σώμα του έφερε καθολικά εγκαύματα από τη φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ