Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παγκόσμια πρωτοτυπία αποθεραπείας

Διαπιστώσεις δασκάλου του τζούντο για απεξαρτημένους αθλητές στη Θεσσαλονίκη

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία διαπίστωσε ο Μασάο Ιτζίμα, δάσκαλος του τζούντο του Ινστιτούτου Κόντοκαν της Ιαπωνίας, στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο, που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και ήταν αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες τζούντο απ' τη Θεσσαλονίκη, άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό. Στην Ομάδα του Ηρακλή αγωνίζονται μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΙΘΑΚΗ, αλλά και παλαιότερα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, που έχουν ήδη σημαντικές επιδόσεις στο άθλημα και διακρίνονται σε αγώνες πανελλαδικού επιπέδου. Ο Μασάο Ιτζίμα, που παρακολούθησε τους αγώνες, δήλωσε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι σε μια ομάδα αγωνίζονται τόσο πολλοί και τόσο ικανοί αθλητές που προέρχονται από θεραπευτικά προγράμματα. Κατά τη γνώμη του, αυτό αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που χαιρετίζεται από τους αθλητές σε όλο τον κόσμο.

Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη Φ. Καλοτεράκης υπογράμμισε ότι οι νέοι αυτοί πρώην χρήστες και στη συνέχεια μέλη της ΙΘΑΚΗΣ κερδήθηκαν οριστικά από τον αθλητισμό, γεγονός που δείχνει ότι πέρα από την επιτυχία των προγραμμάτων, υπήρξε μια αξιέπαινη προσπάθεια και από την πλευρά των στελεχών της Κοινότητας, όσο και των προπονητών τους.

Γέφυρα Ζωής στο Ρίο

Μήνυμα για καθαρή ζωή, μακριά από τις εξαρτήσεις των ναρκωτικών, έστειλαν περισσότερα από 40 άτομα της θεραπευτικής Κοινότητας «Γέφυρα» στην Πάτρα, που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το περασμένο Σάββατο, διέσχισαν, κολυμπώντας, τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο, χτίζοντας τη δική τους γέφυρα ζωής.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, το Παράρτημα Πάτρας του ΕΣΥΝ, με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή και η δράση αρνούνται όλα τα ναρκωτικά», διοργάνωσε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Η νεολαία θέλει μόρφωση - δουλιά, το μέλλον μας δεν είναι τα ναρκωτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ