Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατεύματα

Με αφορμή την εγκατάσταση ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αφγανιστάν και μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο που προδιαθέτουν για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν ενάντια στους λαούς, η ΕΕΔΥΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταστήσει ελληνικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην Καμπούλ, ενισχύοντας έτσι τις κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Η ελληνική κυβέρνηση είτε αυτή εκφράζεται από τη ΝΔ, είτε από το ΠΑΣΟΚ, παραμένει πιστή και προσηλωμένη στις επιλογές των ιμπεριαλιστών, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τα σχέδιά τους και τις δολοφονικές επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία.

Την ίδια στιγμή διατηρεί οκτώ τάγματα στο Κοσσυφοπέδιο, συμμετέχοντας στην κατοχή ενός τμήματος μιας ανεξάρτητης χώρας, όπως η Γιουγκοσλαβία και εμπλέκοντας τη χώρα στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στα Βαλκάνια και σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές και μετά τα γεγονότα στο Λονδίνο, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, εντείνουν την τρομοκρατία κατά λαών και χωρών που αγωνίζονται για ελευθερία, δημοκρατία και την εθνική τους ανεξαρτησία.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να δυναμώσει τον αγώνα του, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των εισβολέων από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψουν και να μην ξαναβγούν ελληνικά στρατιωτικά σώματα εκτός συνόρων. Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα να καταγγείλουν και να εγκαταλείψουν τις πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν πολιτικές συμμόρφωσης και υποταγής στα κελεύσματα των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ