Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Αρόγιο: «Δεν παραιτούμαι»

ΜΑΝΙΛΑ.--

Εξι υπουργοί της κυβέρνησης υπό την Γκλόρια Αρόγιο παραιτήθηκαν χτες, καλώντας την πρόεδρο των Φιλιππίνων να παραιτηθεί, ενώ συνεχίστηκαν οι μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας και άλλες πόλεις μετά τις αποκαλύψεις περί ενδεχόμενης νοθείας στις περυσινές εκλογές. Η ίδια, όμως, επέμεινε για άλλη μια φορά, σε χτεσινές της δηλώσεις, μετά από συνέντευξη Τύπου δημάρχων που εξέφρασαν τη στήριξη στο πρόσωπό της, ότι «δε θα παραιτηθεί». Υπέρ της παραμονής της στην εξουσία έχει εκδηλωθεί ήδη ο στρατός, ενώ χτες τη φωνή του στους υποστηρικτές της προσέθεσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζόσεφ Μουσομέλι: «Η αμερικανική κυβέρνηση θα αντιταχθεί σθεναρά σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική ενέργεια... Υποστηρίζουμε το κράτος δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε ότι η πρόεδρος παραμένει πρόεδρος της χώρας», δήλωσε.

Κατά ιστορική ειρωνεία, η Αρόγιο αναδείχτηκε πρόεδρος μετά τις λαϊκές διαδηλώσεις εναντίον του εκλιπόντος πρώην προέδρου Εστράντα, του οποίου ήταν η αντιπρόεδρος.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χτες στους δρόμους φωνάζοντας «παραιτήσου», ενώ ανακοίνωση, με την οποία την καλεί να αποχωρήσει της εξουσίας, εξέδωσε και το ΚΚ Φιλιππίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ