Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Υπό την απειλή τυφώνα

ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ.-

Τις παράκτιες περιοχές της Αϊτής και της Τζαμάικα σαρώνει ο τυφώνας «Ντένις» με ανέμους 216 χλμ ανά ώρα, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν ασαφείς πληροφορίες για θύματα, πλημμύρες, κατεστραμμένες γέφυρες, πτώση δέντρων και διακοπές ηλεκτροδότησης. Ο τυφώνας κατευθύνεται προς την Κούβα και τη Φλόριντα.

Ενόψει της «άφιξης» του «Ντένις» 200.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στα νοτιοανατολικά της Κούβας. Ο Φιντέλ Κάστρο απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, επιχειρώντας να οργανώσει την παλλαϊκή άμυνα, δίχως όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλων καταστροφών στη νήσο.

Οι κατοικημένες περιοχές της Κούβας, καθώς και η νότια ακτή της Τζαμάικα εκκενώθηκαν, ενώ έκλεισαν καταστήματα και αεροδρόμια. Στις περιοχές που αναμένεται να βρεθούν στο πέρασμα του τυφώνα βρίσκεται και η αμερικανική ναυτική βάση του Γκουαντανάμο, όπου με ηχογραφημένα μηνύματα οι κρατούμενοι προειδοποιούνται πως τα παράθυρα των κελιών τους θα κλείσουν.

Το BBC επισημαίνει ότι ο τυφώνας «Ντένις» ενδέχεται να ενδυναμωθεί, καθώς περνά από τον Κόλπο του Μεξικού, θέτοντας πιθανώς σε κίνδυνο τις εξέδρες γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ