Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημιώσεις για το θάνατο πυροσβεστών

Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ επιδίκασε χτες το διοικητικό πρωτοδικείο στις οικογένειες των πυροσβεστών Ανδρέα Μπόσινα και Παύλου Σκούρτη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το 1999, όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό στη Βούλα. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρχαν ευθύνες στους προϊσταμένους των δύο πυροσβεστών, αλλά και κατασκευαστικά προβλήματα στο όχημα.

Το τραγικό συμβάν είχε γίνει στις 15 Ιούλη 1999, όταν το πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων στη θέση Κρεμασμένος Λαγός της Βούλας. Σε αυτό επέβαινε και η πυροσβέστης Ιουλία Μπόταρη, η οποία πρόλαβε και πήδηξε έξω από αυτό. Στην κατάθεσή της είχε αναφέρει ότι ενώ πήγαιναν με ταχύτητα 30-35 χιλιομέτρων, ξαφνικά το όχημα έστριψε απότομα δεξιά και παρά τις προσπάθειες του Α. Μπόσινα να το επαναφέρει έπεσε στον γκρεμό.

Η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό μετά από ενέργειες των οικογενειών των θυμάτων. Κατηγορήθηκαν στελέχη της Πυροσβεστικής, αλλά και στελέχη άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε υποβληθεί, το πυροσβεστικό όχημα που ήταν δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, είχε προβλήματα στο σύστημα πέδησης. Στην υπόθεση αυτή έχουν καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος ο τότε διοικητής και ο υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, όπως και ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ