Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκαν οι αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης το θάνατο του συντρόφου, συναγωνιστή και φίλου ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ. Ο Στέλιος, παιδί αγροτικής οικογένειας, παρά το βάρος του αγώνα της επιβίωσης στα δύσκολα χρόνια της φασιστικής κατοχής της χώρας μας, 1941-1944, με το άγγελμα της ίδρυσης του ΕΑΜ, αν και σε νεαρή ηλικία, ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκε στις γραμμές του. Εθεσε ολόψυχα τη ζωή του στον αγώνα για λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, Λαϊκή Εξουσία. Πάντα πρόθυμος σε ό,τι του ζητούσε ο αγώνας και η Οργάνωσή του.

Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ που το τίμησε σε όλους τους αγώνες μέχρι την τελευταία του πνοή. Μετά την απελευθέρωση, υπέστη όλα τα δεινά που επιφύλαξε ο δοσιλογισμός στους αγωνιστές της Αντίστασης. Γνώρισε για χρόνια το κολαστήρι της Μακρονήσου. Μετά την απελευθέρωσή του, συνέχισε την αγωνιστική του παρουσία με τη σημαία του Κόμματός του, του ΚΚΕ, συμμετέχοντας σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Ο Στέλιος Στρωματιάς ήταν καλός οικογενειάρχης και αγαπητός από τους συγχωριανούς του. Βαθιά ανήσυχος για όλα όσα γίνονται από τους ιμπεριαλιστές, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας με τις ανατροπές στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας. Αυτός ήταν ο αγωνιστής κομμουνιστής Στέλιος Στρωματιάς.

Από μέρους του ΚΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ, εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλό σου ταξίδι και να είσαι σίγουρος πως τα οράματά σου θα πραγματοποιηθούν σύντροφε.

Ανδρέας Μούσης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ