Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Συνάντηση αγωνιστικής συστράτευσης

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο που έχει αναλάβει η αγωνιστική Δημοτική Αρχή του Δήμου Νίκαιας για τη σφυρηλάτηση της φιλίας ανάμεσα στους λαούς και την κοινή αγωνιστική συστράτευση ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Καλέ της Γαλλίας και ευρωβουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Jacky Henin. Της συνάντησης ακολούθησε εκδήλωση στο χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς με ομιλητές τους δύο δημάρχους και τον Γιώργο Τούσσα, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο δημάρχων και από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, έγινε φανερό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει μετατραπεί σε όχημα για το πέρασμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για την ένταση της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων της Ευρώπης και επισημάνθηκε ότι τόσο η δημοτική αρχή της Νίκαιας όσο και αυτή του Καλέ θα συμβάλουν για την αγωνιστική συσπείρωση των λαών, για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών σε επίπεδο τόσο κυβερνητικό όσο και ευρωπαϊκό.

Ανάλογα επισημάνθηκαν και στις ομιλίες που έγιναν στη διάρκεια της εκδήλωσης. Μάλιστα ο Γάλλος δήμαρχος πρόσθεσε ότι το «όχι» του γαλλικού λαού στο «ευρωσύνταγμα» είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης και δίνει ώθηση για την ένταση των αγώνων ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Το πρωί της ίδιας μέρας ο Γάλλος δήμαρχος και ευρωβουλευτής, συνοδευόμενος από τον Γ. Τούσσα περιόδευσε στο λιμάνι του Πειραιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ