Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Θέλουν να χτίσουν τουριστικά χωριά!

Εάν θα δοθούν άδειες για την ανεπανόρθωτη καταστροφή του τοπίου ρωτούν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ

Με ανεπανόρθωτη καταστροφή κινδυνεύουν τμήματα της Καλντέρας της Σαντορίνης, αφού κάποιοι ιδιώτες ιδιοκτήτες θέλουν να χτίσουν εκεί τεράστια τουριστικά χωριά! Το θέμα αυτό φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Αγγελος Τζέκης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Τουρισμού και Αιγαίου, τους οποίους ερωτούν αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δώσει άδεια σε αυτούς τους ιδιοκτήτες να χτίσουν και αν ναι, τι θα αφορούν οι άδειες αυτές.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, μεγάλα τμήματα της Καλντέρας στο νησί της Σαντορίνης δε χτίζονται για να μην καταστραφεί το πανέμορφο τοπίο. Ομως - προσθέτουν - παλιοί ιδιοκτήτες εξόρυξης θηραϊκής γης, αφού κατέστρεψαν αυτό το τοπίο, σήμερα ζητούν να χτίσουν σε αυτές τις εκτάσεις τεράστια τουριστικά χωριά, καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα το τοπίο και δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα στον οικονομικό ιστό του νησιού.

Οι κάτοικοι του νησιού, τονίζουν τέλος οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι ανήσυχοι γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, είτε δόθηκαν, είτε πρόκειται να δοθούν στο άμεσο μέλλον άδειες στους ιδιοκτήτες αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ