Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Η κρίση κορυφώνεται

ΜΑΝΙΛΑ.--

Η παραπομπή της Προέδρου Γκλόριας Αρόγιο σε ειδική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τις σε βάρος της κατηγορίες περί νοθείας και θα προτείνει ή όχι την αποπομπή της από τον θώκο είναι η νέα εξέλιξη που προέκυψε χτες στο πολιτικό σκηνικό των Φιλιππίνων. Ηταν μια προβλέψιμη εξέλιξη, που «επιθυμούσε», κατά τις δηλώσεις της, και η ίδια η Αρόγιο -- καθώς, όπως είπε, θα μπορέσει καταθέτοντας να «αποκαθάρει» το όνομά της από το σκάνδαλο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Inquirer της Μανίλα το Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο (CPP/NPA/NDF), υπό την ηγεσία των μαοϊκών κομμουνιστών -- το ΚΚΦ-Μαοϊκό είναι στην «τρομολίστα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ -- ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση, διότι η Γκλόρια Αρόγιο«δεν πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία για πολύ». Από την Ουτρέχτη, εκπρόσωπος του μετώπου δήλωσε ότι επιθυμητή κατάληξη της κρίσης είναι η αποπομπή της Αρόγιο, ο διορισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης και η προκήρυξη γενικών εκλογών.

Χτες, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ Τζόσεφ Μουσομέλι ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εγκαθιστούν προσεχώς σε λιμάνι της Μανίλα ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος θα ανιχνεύει τα ελλιμενιζόμενα πλοία για «κρυμμένα πυρηνικά υλικά στα αμπάρια τους» στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ