Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις

ΛΑ ΠΑΣ.--

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο τομέα Υγείας πραγματοποιήθηκαν χτες στη Βολιβία, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και από το φοιτητικό κίνημα. Στον τομέα Υγείας, η κύρια απαίτηση είναι να τηρηθεί η συμφωνία για τις συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα του ιατρικού προσωπικού που είχε υπογραφτεί από τον πρώην Πρόεδρο Κάρλος Μέσα.

Η σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει παρότι έχει συμφωνήσει στις συλλογικές συμβάσεις και την αύξηση των αποδοχών τους κατά 3,5%. Εντούτοις, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικές αρνείται την εφαρμογή των υπολοίπων όρων της συμφωνίας, όπως την ιεραρχία, τις συνθήκες εργασίας, την αναγνώριση όλων των επαγγελματικών τους τίτλων και ειδικοτήτων, την υποδομή των νοσοκομείων κ.ά.

Εν τω μεταξύ, το φοιτητικό κίνημα πρόκειται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ζητώντας για την Παιδεία, μεγαλύτερο μερίδιο από την κατανομή των κερδών από τις πωλήσεις του πετρελαίου. Το πανόραμα των κινητοποιήσεων κλείνει με τον αποκλεισμό του δρόμου μεταξύ της πρωτεύουσας Λα Πας και της πόλης Κονιαμπάνα στα σύνορα με το Περού, από αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ