Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δασοκτόνα πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Γρηγοριάδης Κώστας

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως άλλωστε και αυτή του ΠΑΣΟΚ - εκτός πολλών άλλων - δε διαθέτει κονδύλια για την προστασία των δασών, γιατί δεν αντέχει ο προϋπολογισμός και η οικονομία. Αλλη μια χρονιά διέθεσε ψίχουλα στον τομέα της πρόληψης, να φτιαχτούν δηλαδή δίκτυα υδροληψίας στα δάση, συστήματα πυρόσβεσης, να γίνει αποψίλωση κ.ο.κ. Λεφτά δεν υπήρχαν ούτε και για νέες προσλήψεις.... Κι όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ πριν λίγες μέρες πρόσφερε 1,1 δισ. ευρώ στη «Λόκχιντ» για την αγορά 30 «F-16», ενώ πριν από ένα μόλις χρόνο βρήκε άλλο 1,1 δισ. ευρώ για τα συστήματα ασφάλειας της CIA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι όχι μόνο αυτά. Χτεσινές πληροφορίες φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραγγείλει κι άλλες κάμερες - χαφιέδες για να τις τοποθετήσει σε όλη την Αθήνα, διπλασιάζοντας τον αριθμό τους.

Με άλλα λόγια η προστασία των δασών και του περιβάλλοντος δεν είναι στις «προτεραιότητες» της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως δεν ήταν και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις έχουν προγράψει τα εναπομείναντα δάση με το δασοκτόνο νόμο 3208/2003 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει μέχρι κεραίας η κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τα όσα έλεγε περί κατάργησής του, όταν ήταν αντιπολίτευση.

ΥΓ: Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κ. Καραμανλής δεν έχανε την ευκαιρία να φωτογραφίζεται στα καμένα και να προβαίνει σε δηλώσεις ανάλογες με το φόντο. Τώρα μια βιαστική περατζάδα και ούτε μία λέξη για την καταστροφή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ