Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Συνεχίζουμε για τα δίκια της εργατικής τάξης

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα, που για αυτά έχεις λείψει. Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

25 χρόνια μετά τη δολοφονία της ΚΝίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου και οι στίχοι του Γ. Ρίτσου που είναι γραμμένοι στο μνημείο έξω από την πύλη του κάτεργου της ΕΤΜΑ, σήμερα είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την ΕΤΜΑ σε μια εκδήλωση προκειμένου να τιμήσουν την Σ. Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το 1980. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, αντιπροσωπείες από οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

«Τη θυσία της Σωτηρίας τη βάζουμε σημαία στους αγώνες μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν μέσω της ρουσφετολογίας τους ότι μόνος δρόμος είναι το βόλεμα και ο ατομισμός, εμείς απαντάμε με παραδείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης σαν αυτό της συμφοιτήτριας και συντρόφισσας Σωτηρίας. Η θυσία της δεν πήγε χαμένη. Ο καλύτερος φόρος τιμής στο πρόσωπό της είναι η συνέχιση του αγώνα. Η Σωτηρία ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θ. Μύρκου, φοιτητής της Παντείου, εκ μέρους της ΠΚΣ.

Εκ μέρους της εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ χαιρετισμό απηύθυνε η Χρ. Λαμπούδη. «Οι συνθήκες για να αγωνιστεί κανείς πάντα είναι δύσκολες. Η κυβέρνηση καθ' υπαγόρευση του ΣΕΒ προσπαθεί να ρίξει ταφόπλακα στο 8ωρο, στη μόνιμη σταθερή δουλιά, στα δικαιώματά μας. Εμείς όμως, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δίνουμε και θα δίνουμε καθημερινά μάχες κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μας στείλουν. Η θυσία της Σ. Βασιλακοπούλου που είχε τα ίδια οράματα με μας, δείχνει σε όλους μας το δρόμο του αγώνα».

Από τη χτεσινή εκδήλωση έξω από την ΕΤΜΑ
Από τη χτεσινή εκδήλωση έξω από την ΕΤΜΑ
Από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος η Β. Μάμαλη, μέλος του ΔΣ τόνισε: «25 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της Σ. Βασιλακοπούλου επιμένουμε να θυμόμαστε να τιμάμε τη μνήμη της, συνεχίζοντας ανυποχώρητα τον αγώνα της για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού μας». «Σήμερα, συνέχισε, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα με κορμό την εργατική τάξη και σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ετσι θα τιμήσουμε τους ήρωες της τάξης μας. Για μας, η Σ. Βασιλακοπούλου ζει μες στους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ