Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οπου φύγει φύγει

Eurokinissi

Αυξημένη ήταν η κίνηση χτες στις Εθνικές οδούς και τα λιμάνια της χώρας, καθώς στον αριθμό των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου προστέθηκαν και οι αδειούχοι του Αυγούστου.

Χτες, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα πλοία απέπλευσαν με πληρότητα που άγγιζε σχεδόν το 100%. Συνολικά, περίπου 150.000 άτομα αναμένεται να φύγουν από τα λιμάνια της Αττικής κατά τη διάρκεια του τριημέρου για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Για το τριήμερο, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 98 δρομολόγια από τον Πειραιά και 25 από τη Ραφήνα.

Στα διόδια της Ελευσίνας και του Σχηματαρίου δε δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι χτες αργά το απόγευμα, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν όπως κάθε καλοκαιρινή Παρασκευή, αυξημένη, χωρίς όμως, ιδιαίτερα προβλήματα. Από τις 6 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν σχεδόν 35.000 αυτοκίνητα. Παράλληλα, από τα διόδια του Σχηματαρίου, από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι και αργά το απόγευμα της Παρασκευής πέρασαν 22.000 αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο από 1,5 τόνο και πάνω, κάθε Παρασκευή στο ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ, και κάθε Κυριακή στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από τις 3 το μεσημέρι ως και τις 11 το βράδυ. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι και τις 30 Σεπτέμβρη.

«Φυσάει βοριάς»...

Οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτό το τριήμερο. Αναλυτικά, σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει αίθριος καιρός με ανέμους βόρειους ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 24 και 34 βαθμών Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ