Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Γιάννενα - Πρέβεζα

Δύο νέες πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε Γιάννενα και Πρέβεζα και μαίνονταν μέχρι αργά το βράδυ. Στη μία το μεσημέρι, στο Πέραμα Ιωαννίνων, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το απόγευμα, χάρη στις προσπάθειες 18 πυροσβεστών με 6 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Η μεγαλύτερη όμως, ήταν αυτή που ξέσπασε στις 2.45 μ.μ., στο Κανάλι Πρέβεζας και λόγω του δυνατού αέρα εξαπλώθηκε καίγοντας μέχρι αργά το βράδυ 100 στρέμματα. Παράλληλα, τα τέσσερα μέτωπα που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησαν 5 σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά ένα ξενοδοχείο και ένα κάμπινγκ στο Μονολίθι. Στο σημείο έσπευσαν 35 άνδρες με 13 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων. Ενα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού. Αργά το απόγευμα αναμένονταν στην περιοχή άλλα δύο καναντέρ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Ζαλόγγου, έχουν ήδη καεί περίπου 3.500 στρέμματα.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, σε δασική έκταση στη Βωβούσα, στο Περιστέρι και στον Πολύγυρο Ιωαννίνων. Σε συναγερμό όμως βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή Κοκκάλα, από μεγάλη φωτιά, που βρίσκεται στο αλβανικό έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ