Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στάχτη στα μάτια

Οι ίδιες δηλώσεις - εμπαιγμός και οι ίδιες εξαγγελίες μέτρων - κοροϊδία από τους υπουργούς

Με δηλώσεις - εμπαιγμό «από τα παλιά» και εξαγγελίες μέτρων - κοροϊδία, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για το πύρινο έγκλημα που έγινε στην Ανατολική Αττική.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Καραμανλή, αντιγράφοντας την κυβέρνηση Σημίτη, επιχειρεί μια επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) διαχείριση της κατάστασης, περιμένοντας και προετοιμάζοντας την επόμενη καταστροφή, καθώς ούτε θέλει ούτε μπορεί να ασκήσει πολιτική προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος.

Αυτός είναι ο λόγος που οι υπουργοί, στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, επικέντρωσαν αποκλειστικά στις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τα μέτρα - ασπιρίνες στους πυροπαθείς, αποφεύγοντας να πουν το παραμικρό, τόσο για το υποτυπώδες μέχρι ανύπαρκτο σύστημα πρόληψης, όσο και για τα ελάχιστα κονδύλια για τη δασοπροστασία, τα τεράστια «κενά» στις προσλήψεις, τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων κ.ο.κ.

Ετσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού υπήρξε «άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική» και χάρη στο «συγκροτημένο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας» η κατάσταση τέθηκε «σε σύντομο χρόνο και υπό πλήρη έλεγχο», αφού η φωτιά δεν είχε τίποτα πλέον να κάψει... Οπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολές «για άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων», χωρίς όμως να προσδιορίζεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να γίνουν όλα αυτά... Στην προσπάθεια να γίνει πιστευτή η πρωθυπουργική εξαγγελία ότι στη θέση του δάσους θα γίνει δάσος, ο Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι ξεκίνησε αεροφωτογράφιση της περιοχής από το υπουργείο Αμυνας και στη συνέχεια οι αεροφωτογραφίες θα δοθούν στη δημοσιότητα, «ώστε όλοι οι πολίτες να είναι γνώστες και συμμέτοχοι στον έλεγχο»(!). Ο εκπρόσωπος δεν παρέλειψε, βέβαια, να υπογραμμίσει τις «δυσμενείς καιρικές συνθήκες», που έκαναν πολύ δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πιο προωθημένος ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος δε δίστασε να υποστηρίξει ότι «η αλήθεια είναι ότι μια τόσο μεγάλη πυρκαγιά, και μάλιστα κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίστηκε όσο γινόταν καλύτερα». Μάλιστα το απέδωσε «και στα μέτρα πρόληψης που υπήρχαν»(!). Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ήταν εμπρησμός γιατί υπήρχαν σε πολλαπλά μέτωπα εστίες», ξεχνώντας να αναφέρει ποιος οπλίζει το χέρι των εμπρηστών...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ μπροστά στον αγώνα για ολοκληρωμένα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, για διαχείριση και προστασία των δασών προς όφελος του λαού(2024-04-20 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες από τις πυρκαγιές(2023-08-11 00:00:00.0)
Να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία των δασών(2023-03-22 00:00:00.0)
«Αναμμένος δαυλός» η διάσπαση της πρόληψης από την κατάσβεση(2021-08-07 00:00:00.0)
Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου(2007-10-27 00:00:00.0)
Ποιος ευθύνεται;(1999-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ