Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η τρομοϋστερία μόνιμα στο προσκήνιο

Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας από Βρετανούς και Λατινοαμερικανούς χτες σε πάρκο του Λονδίνο για τη δολοφονία του Βραζιλιάνου Μενέσες από αστυνομικούς στις 22/7

Associated Press

Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας από Βρετανούς και Λατινοαμερικανούς χτες σε πάρκο του Λονδίνο για τη δολοφονία του Βραζιλιάνου Μενέσες από αστυνομικούς στις 22/7
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΡΙΑΝΤ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τρομο-λαγνεία παντού... Στη Βρετανία οι συλλήψεις και οι απαγγελίας κατηγοριών σε «τρομοκράτες» είναι συνεχείς και οι νέοι δρακόντειοι τρομονόμοι καθ' οδόν. Την ίδια στιγμή, οι βρετανικές αρχές προειδοποιούν για «επίθεση» στη Σαουδική Αραβία και οι τιμές του πετρελαίου πετούν... Στις ΗΠΑ ήδη έχουν εκπονηθεί πολεμικά σχέδια του Πενταγώνου για την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών!

Καταρχήν, βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την παράταση της κράτησης μέχρι τις 14 Νοέμβρη, των τεσσάρων «κύριων» υπόπτων, που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας στις αποτυχημένες επιθέσεις της 21ης Ιούλη στο Λονδίνο.

Ο φερόμενος ως δράστης της τέταρτης ανεπιτυχούς επίθεσης στο σταθμό μετρό του Σέπερντς Μπους, ο Οσμάν Χουσεΐν ή Χαμντί Ισαάκ, κρατείται από τις ιταλικές αρχές, που εξετάζουν το αίτημα έκδοσής του στη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να παραμείνει κρατούμενος μέχρι την Πέμπτη ο Χαρούν Ρασίντ Ασουάτ, 30 ετών, Βρετανός ινδικής καταγωγής, ο οποίος απελάθηκε από τη Ζάμπια και την έκδοσή του έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ για τρομοκρατικές δραστηριότητες και ίδρυση «στρατοπέδου» στο Ορεγκον. Πάντως, ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και πρώην κατήγορος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Λοφτ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX ανέφερε ότι ο «Ασουάτ είναι πράκτορας της βρετανικής Μ16», βάσει πολύ ισχυρών ενδείξεων και μάλιστα οι βρετανικές αρχές προσπάθησαν ουκ ολίγες φορές να παραπλανήσουν τις αμερικανικές αναφορικά με τα πεπραγμένα του...

Σε ένα άλλο επίπεδο, οι δικαστικές αρχές και οι υπεύθυνοι της Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται να συναντηθούν αυτήν την βδομάδα, προκειμένου να εξετάσουν την πιθανότητα να διωχθούν για προδοσία οι «εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι που υπερασπίζονται την τρομοκρατία», αναφέρουν χτεσινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι κατά της τρομοκρατίας του επιτρόπου του στέμματος και υπεύθυνοι της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι θα συζητήσουν πιθανή δίωξη του ισλαμιστή Σύρου κληρικού και ιδρυτή του ισλαμικού κινήματος Αλ-Μουχατζιρούν, Ομάρ Μπάκρι, ο οποίος πριν από 15 μήνες είχε δηλώσει ότι ένας τρομοκρατικός πυρήνας, με επωνυμία παρόμοια εκείνης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο, ετοιμαζόταν να κτυπήσει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, η Βρετανία προειδοποίησε ότι τρομοκράτες βρίσκονται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία, καθώς η Ουάσιγκτον έχει κλείσει τις αποστολές της σε αυτή την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα.

Στις ίδιες τις ΗΠΑ, δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας το Πεντάγωνο έχει εκπονήσει πολεμικά σχέδια για την άμυνα και την αντίδραση των αρχών και των Αμερικανών σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων... Πρόκειται για 15 σενάρια πιθανών κρίσεων που προϋποθέτουν πολλαπλά χτυπήματα εντός της αμερικανικής επικράτειας, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Πενταγώνου στην αμερικανική εφημερίδα. Το καινοφανές στοιχείο αυτών των σχεδίων... ο στρατός θα αναλαμβάνει τις πιο σοβαρές περιπτώσεις επιθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ