Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ
Διορισμός «πρωθυπουργού»...

ΝΟΥΑΞΟΤ.--

Η ομάδα Μαυριτανών πραξικοπηματιών του «Στρατιωτικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας» διόρισε χτες στη θέση του πρωθυπουργού τον 49χρονο Σίντι Μοχάμεντ Ουλντ Μπουμπακάρ, που διατελούσε εδώ και έναν χρόνο πρέσβης της Μαυριτανίας στη Γαλλία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των στασιαστών αξιωματικών, συνταγματάρχης Ελι Ουλντ Μοχάμεντ Βάλι έδωσε εντολή σε δικαστή της πρωτεύουσας Νουαξότ να απελευθερώσει άμεσα (πράγμα που έκανε) 21 ισλαμιστές κρατούμενους που είχαν καταδικαστεί με τις κατηγορίες της συνωμοσίας κατά της ανατραπείσας κυβέρνησης του Προέδρου Τάγια (που παραμένει εγκλωβισμένος στο Νίγηρα) ή για συνεργασία με πυρήνες της Αλ Κάιντα στην Αλγερία.

Ο συνταγματάρχης Βάλι συναντήθηκε επιπλέον με τους επικεφαλής 30 πολιτικών κομμάτων στην πρωτεύουσα Νουαξότ, διαβεβαιώνοντας πως το 17μελές στρατιωτικό συμβούλιο δε θα συμμετάσχει στις νέες εκλογές «που θα γίνουν σε λιγότερο από δύο χρόνια».

Ο νέος πρωθυπουργός είχε ανάλογα καθήκοντα την τετραετία 1992 - 1996 και ήταν επικεφαλής του κόμματος του πρώην δικτάτορα Τάγια έως ότου πέρσι διορίστηκε πρέσβης της χώρας στη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ