Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης

Μια και ο υπουργός Υγείας προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και αρέσκεται στα αμερικανικά μοντέλα, του αφιερώνουμε τα παρακάτω στοιχεία:

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ιδρύματος Commmonwealth Fund, 49 εκατομμύρια ασφαλισμένοι στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες. Τα 2/3 των ασθενών που πληρώνουν ασφάλιστρα τουλάχιστον ίσα με το 10% του εισοδήματός τους αναγκάζονται να δανειστούν για να καλύψουν τις ιατρικές δαπάνες. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει το 50% των ενηλίκων Αμερικανών, με ετήσιες εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον 500 δολαρίων και οι μισοί από τους Αμερικανούς που δεν έχουν κάλυψη για συνταγογραφημένα φάρμακα.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι μισές από τις χρεοκοπίες ιδιωτών στις ΗΠΑ οφείλονται στην αδυναμία των οφειλετών να καλύψουν τις υπέρογκες δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Την ίδια στιγμή, οι δαπάνες για την Υγεία στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από κάθε άλλη χώρα (53% μεγαλύτερες από τη δεύτερη Ελβετία και 140% περισσότερες από το μέσο όρο των χωρών - μελών του ΟΟΣΑ).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που έχουν ακολουθήσει και ακολουθούν οι Αμερικανοί Πρόεδροι, είτε ανήκουν στο Δημοκρατικό είτε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ