Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ η πολιτική «απελευθέρωσης»

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εταιρία «ΗΛΙΟΣ» και το καθεστώς ασυδοσίας, μέσα στο οποίο λειτουργούσε, επιβεβαιώνουν ότι η αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό με τους 121 νεκρούς, είναι κι αυτή αποτέλεσμα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των αερομεταφορών, της γενικότερης εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών και των λαϊκών αναγκών. Μια εγκληματική πολιτική που απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.

Εξίσου χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταγγέλλονται και στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου τονίζονται και τα εξής: «Κάτω από συνθήκες άκρατης ανταγωνιστικότητας, θεσμικές λειτουργίες ζωτικής σημασίας, όπως είναι ο έλεγχος πτητικής ικανότητας αεροσκαφών, έλεγχος πτητικής λειτουργίας, το έργο της διερεύνησης ατυχημάτων, συντήρηση συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας κλπ., ανατίθενται σε φορείς και πρόσωπα που κάθε άλλο παρά εγγυήσεις ασφάλειας πτήσεων παρέχουν».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στο Γραμματικό για την ανεύρεση των τριών πτωμάτων, μεταξύ των οποίων και του πιλότου.


ΣΕΛ.  7   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ