Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Στην Κούβα χτες και σήμερα

Αύριο αναχωρεί για τη Βενεζουέλα

Εφτασε χτες, Τετάρτη 17.08.05, στην Κούβα η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα παραμείνει στην Κούβα και σήμερα 18 Αυγούστου. Το πρόγραμμά της άρχισε χτες, με συναντήσεις με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρεζ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις.

Στις συνομιλίες, ιδιαίτερη θέση θα έχουν τα ζητήματα σχετικά με την ανάδειξη, διεθνώς, της διακριτής παρουσίας των κομμουνιστικών κομμάτων στη βάση του μαρξισμού - λενινισμού και της υπεράσπισης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Επίσης, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή κατάσταση και την κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, θα αξιολογηθούν οι διάφορες αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες.

Η αντιπροσωπεία θα αξιοποιήσει την παραμονή της στην Κούβα, για να συνεχιστούν η αλληλοενημέρωση και οι κοινές πρωτοβουλίες για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και η Δέσποινα Μάρκου, συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή, η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από την Αβάνα για το Καράκας της Βενεζουέλας, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Αυγούστου, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ