Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διαλέγεις καπιταλιστή;

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Οπως κι αν το δεις - όσο παραμένεις στη στρούγκα τους - χαμένος είσαι.

Και η εκδοχή που δείχνει στην οικονομία και αυτή που δείχνει «τρομοκρατία» έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Αφήνουν στο απυρόβλητο την αιτία που κινεί τα νήματα. Σα να υπάρχει κυνήγι του κέρδους που γίνεται με συνυπολογισμό κοινωνικού κόστους. `Η, σαν να υπάρχει τρομοκρατική πράξη τέτοιου μεγέθους που να μπορεί να οργανωθεί και εξελιχθεί χωρίς την άμεση συμμετοχή κρατικών υπηρεσιών.

Το άρχισαν προχτές ραδιοφ(ο)νικά το συνέχισαν και χτες έντυπα. Εσύ, ο νεκρός φταις που διαλέγεις φτηνά εισιτήρια, άρα και το θάνατό σου.

Εχουν προηγηθεί οι εφοπλιστές με το ανάλογο επιχείρημα. Οποιος θέλει ασφάλεια και ταχύτητα να πληρώσει. Οι άλλοι ...με το Σαμίνα.

Καλά κάνουν. Βρίσκουν και κάνουν. Εχουνε φέρει σε τέτοια αφασία πια την κοινωνία που νιώθουν τόσο ισχυροί, ώστε να μας δουλεύουν έτσι χοντρά.

Γι' αυτό δεν ξενίζουν ούτε τα καθ' υπαγόρευση του υπουργείου άμυνας «ρεπορτάζ» που τέσσερις μέρες μετά σερβίρει το λαϊκό ανάγνωσμα περί ηρωικού ζευγαριού που προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε, να σώσει τους υπολοίπους. Στα ψιλά περνάνε κάτι πληροφορίες και για κάτι «Μιράζ» εκτός από τα F-16 που πετούσαν επίσης δίπλα στον «Ηλιο». Οπως και το γεγονός ότι η περιοχή προβλέπεται ως ζώνη ελεγχόμενης κατάρριψης.

Τι πράγματι έγινε; Δε θα το μάθεις. Ούτε για την αθώα περίπτωση του «Γιάκοβλεφ» δεν έμαθες και θες να μάθεις για κάτι που κινητοποίησε ολόκληρη πτέρυγα του ΝΑΤΟ;

Το σίγουρο είναι ότι το 737 της Μπόινγκ θα αποδειχθεί ένα υπερασφαλές αεροπλάνο που ακόμα και χωρίς πιλότο πετάει 3 ώρες με ασφάλεια! Ενώ, δες το άλλο, της Μακ Ντόναλντ έπεσε στη Βενεζουέλα ενώ και οι δύο πιλότοι τα είχαν τετρακόσια. Μακάβριο, αλλά ήδη σέρνεται.

Η ιστορία παραπέμπει στα Ιλιούσιν και τα Αντόνοφ. Ιπτάμενα οχυρά, τα πλέον ασφαλή. Αρχισαν να πέφτουν σαν τα κουνούπια που πέρασαν από νέφος DDT μόλις εντάχθηκαν στο καθεστώς της ελεύθερης αγοράς.

Σεργκέι Κρικάλεφ, 748 μέρες στο διάστημα. Πρώτη πτήση το 1988, με το ΜΙΡ και συνεχίζει. Μπράβο! Στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ