Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ «ΗΛΙΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής

Eurokinissi

Στην Ασφάλεια Αττικής κατέθεσε χτες ο εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρίας «Ηλιος» στην Ελλάδα, Γ. Δημητρίου, ο οποίος παρέδωσε στις ελληνικές αρχές τον επίσημο κατάλογο όσων επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο, όπως και το καταστατικό της εταιρίας. Ο πρώτος είναι απαραίτητος για την πιστοποίηση της ταυτότητας των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το δεύτερο για να κληθούν για κατάθεση και άλλα στελέχη της, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Δημητρίου ανέφερε στην κατάθεσή του πως δε γνώριζε για βλάβες του αεροσκάφους, ούτε είχε ειδοποιηθεί για κάτι ανάλογο από την Κύπρο.

Επιπλέον, στην Ασφάλεια αναμένεται να καταθέσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχαν βάρδια την Κυριακή 14 Αυγούστου. Οι καταθέσεις τους θα περιληφθούν στη δικογραφία που θα αποσταλεί στην Εισαγγελία.

Συνεχίστηκε και χτες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων της πτώσης του κυπριακού «Μπόινγκ». Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 56 άτομα, ενώ συνεχίζεται η τοξικολογική έρευνα για τον τυχόν εντοπισμό διάφορων δηλητηρίων, όπως είναι τα πτητικά αέρια, δηλητηριώδεις ουσίες, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις ρουτίνας. Η διαδικασία της εργαστηριακής ταυτοποίησης είναι δύσκολη διότι χρειάζεται η διασταύρωση του γενετικού υλικού των θυμάτων, με αυτό των συγγενών. Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της υποξαιμίας στον ανθρώπινο οργανισμό (σ.σ. κάτι που συμβαίνει σε περίπτωση αποσυμπίεσης), ο ιατροδικαστής Ν. Καρακούκης τόνισε στο «ΣΚΑΪ» πως υπάρχει μια ταχύτατη μετάπτωση από τη φυσιολογική κατάσταση στην κατάσταση της αδυναμίας εκτίμησης. Επισήμανε ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να εξαγάγει η ιατροδικαστική έρευνα συμπέρασμα για τον αν υπήρξε υποξαιμία σε περίπτωση που, τεχνικά, βεβαιωθεί ότι υπήρξε αποσυμπίεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ