Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακυρο Προεδρικό Διάταγμα για τα Κουντουριώτικα

Στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί με ρυθμιστικό ή γενικό πολεοδομικό σχέδιο ως «περιοχές ανάπλασης», θα πρέπει οι πολεοδομικές ρυθμίσεις, όπως είναι η τροποποίηση του σχεδίου, να γίνονται με την ειδική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος 2508/1977.

Με αυτό το σκεπτικό, το Ε` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας - υπό επταμελή σύνθεση - ακύρωσε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του έτους 2002, με το οποίο επιχειρούνταν η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου σε έξι οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή Κουντουριώτικα, επειδή δεν τηρήθηκε η διαδικασία της ανάπλασης. Στην απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνεται ότι επιτρέπεται να γίνονται τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών, αλλά θα πρέπει, όμως, να είναι εναρμονισμένες στο σκοπό της ανάπλασης.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή των Κουντουριώτικων περιλαμβάνονται, τόσο το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όσο και οι προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αφορούσε τμήμα των Κουντουριώτικων, που δε συνδέεται άμεσα με τη συζήτηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τις προσφυγικές πολυκατοικίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ