Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αγωνιστικό «παρών» στη ΔΕΘ

Μαζί με τους εργαζόμενους και οι συνταξιούχοι παίρνουν τη θέση τους στη μάχη για την επιτυχία του ταξικού συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ. Οι Ομοσπονδίες συνταξιούχων ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ απευθύνουν προσκλητήριο μαζικής συμμετοχής σε όλους τους συνταξιούχους και ειδικά σ' εκείνους της Β. Ελλάδας. «Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας ακόμα πολύ δύσκολος για τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά και πολύ θερμός αγωνιστικά», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες.

«Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση και για τα χειρότερα που έρχονται, οι συνταξιούχοι θα δώσουν το αγωνιστικό "παρών" στη ΔΕΘ. Θα συμπαραταχτούν με το ΠΑΜΕ και θα ενώσουν τη φωνή τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να διαμαρτυρηθούμε και να καταδικάσουμε αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική, που είναι συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης σημειώνει πως οι αυταπάτες τελειώνουν. «Ακόμη και όποιος έλπιζε πως κάτι θ' αλλάξει ψηφίζοντας τη ΝΔ, διαπιστώνει πως και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, και δηλώνει: «Οι συνταξιούχοι ενώνουμε τη φωνή μας με τις συνεπείς συνδικαλιστικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ, και μέσα από το συλλαλητήριο αντίστασης θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας στη μονόπλευρη υπέρ της πλουτοκρατίας οικονομική πολιτική, στην αντεργατική και αντισυνταξιουχική επίθεση που δεχόμαστε».

«Φτάνει πια», τονίζει σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Σιούφα, αντίστοιχα, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και Πέριξ Δήμων.

«Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα είδη και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ που εξαγγείλατε είναι η χαριστική βολή για τους εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους», σημειώνει η Ενωση, και ξεκαθαρίζει: «Οι συνταξιούχοι που τόσο υποφέρουν από αυτή την πολιτική θα πρωτοστατήσουν για την ανατροπή της. Μπορεί ο αγώνας να είναι σκληρός, όμως είναι δίκαιος και κανένας νόμος δε θα σταθεί ικανός να μας εμποδίσει γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και γι' αυτό η νίκη θα είναι δική μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ