Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Κάλεσμα αντίστασης σε πόλεις και χωριά

Οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Εκεί είναι το αγωνιστικό ραντεβού για το συλλαλητήριο αντίστασης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εκεί θα συγκεντρωθούν οι εργάτες, οι αγρότες, οι νεολαίοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι έμποροι και οι συνταξιούχοι, που δε δέχονται να γίνουν «λίπασμα» στο «περιβόλι» των κερδών του κεφαλαίου. Και σ' αυτό το ραντεβού, μέρα με τη μέρα, δηλώνουν «παρών» ολοένα και περισσότεροι. Ακόμα πιο αποφασισμένοι να μετατρέψουν το πανεργατικό συλλαλητήριο σε σταθμό συνέχισης και κλιμάκωσης της μάχης, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Το κάλεσμα που μεταφέρουν καθημερινά στον εργαζόμενο λαό, την αγροτιά, τη νεολαία, μέσα από τις εξορμήσεις και τις περιοδείες που πραγματοποιούν τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, βρίσκει γόνιμο έδαφος.

Από τον Εβρο μέχρι και τη Φλώρινα οργώνουν καθημερινά τις πόλεις και τα χωριά. Τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις, συνεδριάσεις ΔΣ, ώστε η επιτυχία του συλλαλητηρίου να γίνει υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα» αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και καλεί τους εργαζόμενους με τη μαζική παρουσία τους να απαντήσουν στο νέο «πολεμικό ανακοινωθέν» που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Παράλληλα τους καλεί να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους στις επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής.

Εργατοπατερικές συσκέψεις...

Κι άλλα λεφτά για την πλουτοκρατία πασχίζει να εξασφαλίσει από την άλλη μεριά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων που ελέγχουν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση». Αυτό αναδείχτηκε μέσα από τη σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ενδεικτικό της συναινετικής λογικής τους είναι το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που καταγγέλλουν δημαγωγικά τις αντεργατικές συνέπειες από την εφαρμοζόμενη πολιτική, συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την ανεργία.

Τα στοιχεία που οι ίδιοι παρουσιάζουν αναφέρουν ότι περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί εκτός συνόρων επιδοτούμενες και πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στη Β. Ελλάδα. Τα αποτελέσματα αυτή της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου τα αποδίδουν στη... μη ορθή εφαρμογή των αναπτυξιακών νόμων. Και εξακολουθούν να ζητούν νέα κίνητρα για τους βιομήχανους, επιμένουν να ορκίζονται πίστη στην «ανταγωνιστικότητα». Κουβέντα δεν είπαν για 8ωρο και το ασφαλιστικό.

Γι' αυτό και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χ. Τρεμπελής είπε πως «το πλαίσιο αιτημάτων της ΓΣΕΕ μπορεί να ικανοποιεί τον ΣΕΒ όχι όμως τους εργαζόμενους».

Καταγγέλλοντας αυτή την τακτική που έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες έχουν γίνει εργαλείο στα χέρια των κομμάτων τους και της εργοδοσίας, αποχώρησαν από τη σύσκεψη ο γραμματέας του ΕΚΘ και επικεφαλής του συνδυασμού «Ταξική Ενότητα», οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ