Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στους Τούρκους εργαζόμενους της TUPRAS

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια TUPRAS της Τουρκίας, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να τα ιδιωτικοποιήσει και να παραδώσει στο πολυεθνικό κεφάλαιο έναν ακόμα στρατηγικό παραγωγικό τομέα, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, εκφράζει με επιστολή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αδέλφια μας εργάτες στα κρατικά διυλιστήρια TUPRAS,

Από την Ελλάδα και εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Σας ευχόμαστε δύναμη στο σκληρό αγώνα που κάνετε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Τουρκίας. Για το ΠΑΜΕ, η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απλά ένα οικονομικό ζήτημα, αλλά ένας τομέας ιδεολογικής αντιπαράθεσης.

Από την άποψη αυτή, καταδικάζουμε τις ιδιωτικοποιήσεις σε μεγάλες και σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες, όπως της Telecom, όπως του SEKA στο Izmit, όπως το εργοστάσιο αλουμίνας στο Seydisehir, όπως τα λιμάνια του TCDD κτλ. που έκανε η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την ενεργητική στήριξή μας στον αγώνα σας, που κορυφώνεται στις 28 του Αυγούστου, με στόχο να εμποδίσετε την ιδιωτικοποίηση στα 4 κρατικά εργοστάσια διυλιστηρίων στις πόλεις Ιζμίτ, Αλιάγα, Κιρίκαλε και Βάτμαν. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις συγκεντρώσεις στις 28 του Αυγούστου. Οι εργάτες στα πετροχημικά, με τον ενωμένο αγώνα τους, μπορούν να εμποδίσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που μετατρέπουν τις χώρες μας σε αποικία των πολυεθνικών και των μονοπωλίων».

Οι συνάδελφοι της ΕΚΟ

Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε στους Τούρκους συναδέλφους και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σημειώνοντας:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε εργαζόμενοι στα πετρέλαια στην Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε να παραμείνει η εταιρία ΕΚΟ στο δημόσιο και να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Μάθαμε πως στις 28 του Αυγούστου οργανώνετε μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών διυλιστηρίων Turpas.

Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τον αγώνα σας. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Οι Ελληνες εργαζόμενοι στην ΕΚΟ είμαστε αισιόδοξοι ότι με τον ταξικό αγώνα και τη συνεπή πάλη οι Τούρκοι εργάτες θα νικήσουν.

Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύσεις στη μεγαλύτερη πετρελαιοβιομηχανία (2006-08-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-02-10 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα η εξαήμερη απεργία (2001-08-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι (2001-08-14 00:00:00.0)
Η ιδιωτικοποίηση φέρνει απολύσεις! (1997-03-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ