Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Σε αγωνιστική επιφυλακή

Σε αγωνιστική επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται οι 500 περίπου εργαζόμενες στη ΣΕΞ ΦΟΡΜ, αφού ούτε την Τετάρτη - όπως τους είχαν «υποσχεθεί» - εισέπραξαν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση εδώ και ενάμιση μήνα.

Η εργοδοσία, στις αρχές του μήνα, «έστειλε για διακοπές» τους 500 εργαζόμενους της εταιρίας, χωρίς να τους έχει καταβάλει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη και το επίδομα αδείας. Η διεύθυνση της επιχείρησης επικαλείται «οικονομική δυσχέρεια», και υπόσχεται ότι σύντομα όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Ωστόσο, οι συνεχείς αναβολές, σε συνδυασμό με τα «λουκέτα» που μπαίνουν το ένα πίσω απ' τ' άλλο σε μια σειρά επιχειρήσεις στον κλάδο του ιματισμού, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Αβεβαιότητα επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων για το τι θα συμβεί από τη Δευτέρα, όταν με το τέλος των αδειών θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο, ακόμα και για το αν θα το βρουν ανοιχτό. Οι ίδιοι πάντως είναι αποφασισμένοι να κινηθούν αγωνιστικά την ερχόμενη βδομάδα, αφού κανείς δεν τους εγγυάται αν θα πληρωθούν και πότε, και πολύ περισσότερο αν θα έχουν δουλιά αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ