Κυριακή 28 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορυφαίο νεανικό, πολιτικό γεγονός

Συνεχίζονται και πληθαίνουν οι εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα καθώς πλησιάζει προς την κορύφωσή του στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια στις 15-16-17-18 Σεπτέμβρη

Το ταξίδι του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», αφού πέρασε με τη νεανική του ορμή και ξεσήκωσε με την αγωνιστική του πνοή τις γειτονιές, τις σχολές, τους χώρους δουλιάς και πολλές πόλεις της χώρας, μπαίνει στην τελική του ευθεία με προγραμματισμένες στάσεις στις πρωτεύουσες των νομών. Το Φεστιβάλ έχει βάλει πλώρη για τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να «πλημμυρίσει» το Γυμναστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στις 8-9-10-11 Σεπτέμβρη. Τα φτερά του Φεστιβάλ θα αγκαλιάσουν την Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα στις 15-16-17-18 Σεπτέμβρη, όπου θα μιλήσει στις 18 Σεπτέμβρη η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στις 17 Σεπτέμβρη ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα, το Φεστιβάλ θα ρίξει άγκυρα σε λιμάνια του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης. Στα κόκκινα θα ντυθούν οι μεγάλες πόλεις απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα, από τη Μακεδονία μέχρι τη Στερεά και από τη Θεσσαλία μέχρι τη Θράκη.

Το μεγάλο ταξίδι του Φεστιβάλ περιλαμβάνει στους επόμενους σταθμούς του τη Μυτιλήνη (2-3 Σεπτέμβρη), τη Ρόδο (3 Σεπτέμβρη), την Αλεξανδρούπολη (3 Σεπτέμβρη), τις Σέρρες (2-3 Σεπτέμβρη), την Πρέβεζα (2-3 Σεπτέμβρη), την Κέρκυρα (3-4 Σεπτέμβρη), το Αγρίνιο (2-3 Σεπτέμβρη), το Βόλο (4-5 Σεπτέμβρη), τα Τρίκαλα (3-4 Σεπτέμβρη). Στη συνέχεια θα πάρουν τη σκυτάλη τα Γιάννενα (9-10 Σεπτέμβρη), τα Χανιά (9-10 Σεπτέμβρη), το Ηράκλειο (9-10 Σεπτέμβρη), η Αρτα (10-11 Σεπτέμβρη), η Λάρισα (9-10 Σεπτέμβρη), η Καρδίτσα (10-11 Σεπτέμβρη), η Πάτρα (9-10 Σεπτέμβρη), η Καλαμάτα (11 Σεπτέμβρη) και η Σπάρτη (9 Σεπτέμβρη).

Πλούσιο το πρόγραμμα του κεντρικού τετραημέρου

Πλούσιο σε παρουσία μουσικών σχημάτων, τόσο καταξιωμένων όσο και ερασιτεχνικών, σε θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικά δρώμενα, σε συζητήσεις και αφιερώματα, το φεστιβάλ θα αποτελέσει για 31η χρονιά πόλο έλξης νέων που αγωνιούν, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τη ζωή τους.

Η κάθε μέρα θα πλημμυρίζει από τις νότες και τους ρυθμούς συγκροτημάτων και μουσικών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Μελίνα Κανά, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Βασίλης Λέκκας, Σταμάτης Κραουνάκης και «Σπείρα - Σπείρα», Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιάννης Χαρούλης, Γιώτα Βέη, Αγάθωνας, Σούλα Βαζούρα, Β. Κασούρας και πολλοί άλλοι.

Η θεατρική δημιουργία θα έχει την ...τιμητική της στο κεντρικό τετραήμερο στην Αθήνα, με την κάθε μέρα να μετράει τουλάχιστον δύο παραστάσεις. Θα παρακολουθήσουμε την Αννα Βαγενά στην «Αγγέλα Παπάζογλου», καθώς και χορόδραμα από την ομάδα χορού της ΚΝΕ, που θα «κάνει χορό» το σύνθημα του 31ου Φεστιβάλ «Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο». Επίσης, το έργο «Τα όπλα της κυρα-Καράρ» θα ανεβάσουν η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και της Ηλιούπολης, σε δύο διαφορετικές παραστάσεις, την «Ανταρσία στον Ολυμπο» του Δ. Ραβάνη - Ρέντη η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, το «Ο θεός είναι σε κώμα» το θεατρικό εργαστήρι Πετρούπολης «Εμμετρον», τρεις μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχοφ με τίτλο «Εχω μια φούρκα σήμερα» η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» και την «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας.

Ξεχωριστής σημασίας και τα μουσικά αφιερώματα στον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Νίκο Ξυλούρη, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, αλλά και στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ