Κυριακή 28 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Προωθούν επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε ακόμα μία προσπάθεια συκοφάντησης, αλλά και προσπάθεια επαναφοράς στην παρανομία του κομμουνιστικού κινήματος και του σοσιαλισμού ετοιμάζεται να επιδοθεί η ΕΕ, μέσα από το θεσμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, αυτή τη φορά. Μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επιχειρούσε να εξισώσει τα σοσιαλισμό με το φασισμό, υποστηρίζοντας ότι επέβαλε καθεστώς πολιτικής ανελευθερίας, απόλυτου ελέγχου και τρομοκρατίας, σειρά έχει ένα μνημόνιο, που πρόκειται να παρουσιαστεί, τον προσεχή Οκτώβρη, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτή τη φορά η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι σαφώς πιο σκληρή και το κείμενο άκρως αντιδραστικό, συμπληρώνοντας τα «κενά» που είχε αφήσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το μνημόνιο κάνει λόγο για «εγκλήματα», που πραγματοποιήθηκαν στο όνομα της κομμουνιστικής ιδεολογίας, καθώς και για την ανάγκη δίωξης των αυτουργών. Ζητά τη διεθνή καταδίκη του κομμουνισμού και ουσιαστικά την επάνοδό του στην παρανομία. Κάνει αναφορά και στον «κίνδυνο» που διατρέχει η ανθρωπότητα καθώς εξακολουθούν να υφίστανται πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που ασπάζονται τις αρχές της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Καταδικάζει το γεγονός ότι πολλά από τα υφιστάμενα κομμουνιστικά κόμματα δεν έχουν προβεί σε καταδίκη των «εγκλημάτων του κομμουνισμού», όπως τα αναφέρει. Και δε σταματά εδώ. Διατείνεται ότι «εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα εγκλήματα στο όνομα του κομμουνισμού» και γι' αυτό ένας οργανισμός όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο.

Ευθεία επίθεση γίνεται και στις χώρες όπου εξακολουθούν να κυβερνούν τα κομμουνιστικά κόμματα, αναφέροντας την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ, την Κούβα και το Λάος, με την επισήμανση ότι δε διαφέρουν από τα παλαιότερα.

Στο στόχαστρο μπαίνει και η πάλη των τάξεων, ενώ ενοχλούν ακόμα και τα σύμβολα της ιδεολογίας της εργατικής τάξης.

Τα «αντικειμενικά» συμπεράσματα, στα οποία καταλήγει η έκθεση, ταυτίζουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό, ενώ γίνεται λόγος για τον «κίνδυνο» του κομμουνισμού, που μπορεί να εξαπλωθεί εκ νέου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη η απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας (2008-03-22 00:00:00.0)
Η ιστορία μάς διδάσκει (2006-01-14 00:00:00.0)
Ομόφωνες καταδίκες από Δημοτικά Συμβούλια (2006-01-13 00:00:00.0)
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ στη συνείδηση των λαών (2006-01-08 00:00:00.0)
Το ξαναζωντάνεμα ενός φαντάσματος (2005-09-10 00:00:00.0)
Τα κύρια σημεία του προκλητικού κειμένου (2005-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ