Κυριακή 28 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Κοινή δράση ενάντια στην αντικομμουνιστική πρόκληση

Το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) απέστειλε προς τα Κομμουνιστικά, Αριστερά και Προοδευτικά Κόμματα την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί σ/φοι

Η Πολιτική Επιτροπή της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ( PACE) έχει αποφασίσει να ετοιμάσει μια αναφορά "Για την ανάγκη να καταδικαστεί διεθνώς ο κομμουνισμός", που θα παρουσιαστεί στην τακτική σύγκληση του PACE φέτος τον Οκτώβρη.

Τα κείμενα που έχουμε στη διάθεσή μας, συγκεκριμένα το Μνημόνιο που ετοίμασε η επιτροπή, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις αυτών που ξεκίνησαν τη συζήτηση πάνω στο θέμα. Στην ουσία, θέλουν να μετατρέψουν το PACE σε μια δίκη - παρωδία, για να στιγματίσουν την κομμουνιστική ιδεολογία, να κατηγορήσουν τα ΚΚ για διάφορα εγκλήματα, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε κάθε χώρα που οι κομμουνιστές συνεχίζουν τον ενεργό αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα και για πραγματική δημοκρατία.

Δεν μπορεί κανείς παρά να νιώσει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό αυτής της προκλητικής πολιτικής πράξης. Αγνοώντας τα σημερινά δεδομένα και πραγματικότητες, παίρνουν από μόνοι τους το δικαίωμα να παρέμβουν στα εσωτερικά θέματα χωρών, όπως Βιετνάμ, Κίνα, ΛΔ Κορέας, Κούβα, Λάος και άλλες. Είναι επίσης εξοργιστικό το ότι η αναφορά θα συζητηθεί τη χρονιά των 60 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ενάντια στο φασισμό. Ολοι ξέρουν πως οι λαοί της Σοβιετικής Ενωσης και οι Σοβιετικοί κομμουνιστές συνέβαλαν αποφασιστικά στην ήττα του φασισμού. Οι κομμουνιστές ήταν επίσης στις πρώτες γραμμές του αντιστασιακού κινήματος στις χώρες της Ευρώπης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία των χωρών τους.

Οσον αφορά τα αρνητικά φαινόμενα στη ζωή του ΚΚ και της χώρας μας, τα έχουμε πλήρως εκτιμήσει εμείς οι ίδιοι. Τα γεγονότα του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί τους σημερινούς κομμουνιστές και την ιδεολογία τους με το βλέμμα στα γεγονότα που συνέβησαν σε περασμένα χρόνια.

Αγαπητοί σ/φοι

Θεωρούμε καθήκον μας να έχουμε μια ξεκάθαρη διαμαρτυρία για την πρόκληση που ετοιμάζεται. Σας καλούμε για κοινή δράση. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να στείλετε εκκλήσεις και τηλεγραφήματα στον πρόεδρο του PACE κ. Ρενέ βαν ντερ Λίντεν (ηλ. Ταχυδρομείο: petr.sich@coe.int, φαξ: 33/388 41 27 96), καταδικάζοντας την απόφαση να συζητηθεί η προαναφερθείσα αναφορά και απαιτώντας ένα τέλος στην πολιτική πρόκληση που ετοιμάζεται.

Το προεδρείο της ΚΕ του ΚΚΡΟ

Ελπίζουμε να λάβουμε πληροφορίες για τις δραστηριότητές σας γύρω από το θέμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν! (2007-08-03 00:00:00.0)
Προσπάθεια να πληγεί η ενότητα του ΚΚΡΟ (2004-06-05 00:00:00.0)
Το ΚΚΡΟ δεν ανακαλεί τον υποψήφιό του (2004-03-07 00:00:00.0)
Βδομάδα πολιτικών αποφάσεων (2003-09-02 00:00:00.0)
Με εντολή Κρεμλίνου προέκυψε και... «Συνασπισμός» (2003-08-28 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Λένιν (1999-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ