Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Ούτε λεπτό για χάσιμο!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης

Η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης έχει πάρει στα χέρια της την υπόθεση της επιτυχίας του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ
Η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης έχει πάρει στα χέρια της την υπόθεση της επιτυχίας του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ
Καμία ώρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Καμία επανάπαυση. Η επίθεση κεφαλαίου και εργοδοσίας συνεχίζεται καθημερινά στους χώρους δουλιάς, στη ζωή όλων. Καθημερινή πρέπει να είναι και η απάντηση του εργαζόμενου λαού, μέσα από τα μικρά και μεγάλα μέτωπα αγώνα. Αυτός είναι ο οδηγός όσων συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα. Και αυτός καθορίζει την καθημερινή δουλιά τους, για την αντιμετώπιση της αντεργατικής επίθεσης, σε κάθε χώρο που εκδηλώνεται αλλά και για την επιτυχία του συλλαλητηρίου αντίστασης που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 του Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που πείθονται πως δεν πρέπει να ξεστρατίσουν και να γίνουν χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής και όσων την υπερασπίζονται, σαλπίζοντας υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και προσαρμογή των διεκδικήσεών τους στις ορέξεις του για περισσότερα κέρδη.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες και έμποροι, οι συνταξιούχοι που δηλώνουν «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα των ταξικών δυνάμεων.

Και το κάλεσμα καθημερινά μεταφέρεται σε ακόμη περισσότερους. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης «αλωνίζει» τους χώρους δουλιάς, με καθημερινές περιοδείες στα γιαπιά, σε μικρά και μεγάλα εργοτάξια. Αντίστοιχα κλιμακώνεται και η δουλιά στο εμπόριο. Χτες στελέχη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων περιόδευσαν στο «Πράκτικερ», προετοιμάζοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή δίωρη στάση εργασίας από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, κόντρα στην εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, αλλά και τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αντίστασης. Επίσης, περιόδευσαν στα καταστήματα «Φωκάς» και στα καταστήματα επί των οδών Βενιζέλου, Ερμού και Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εξορμήσεις έγιναν εξάλλου σε επιχειρήσεις μετάλλου στη Θέρμη, στις υπηρεσίες του ΟΤΑ Πολίχνης και σε μια σειρά χώρων των ΔΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη.

Μακεδονία - Θράκη

Με ανάλογους ρυθμούς συνεχίζονται οι εξορμήσεις που πραγματοποιούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε κάθε χωριό και γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλιάς φτάνει το κάλεσμα παλλαϊκής κινητοποίησης. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι συσκέψεις που οργανώνονται για την τελική προετοιμασία της συμμετοχής του εργαζόμενου λαού στο συλλαλητήριο. Οι περιοδείες, σε πολλές περιπτώσεις, μετατρέπονται σε συγκεντρώσεις μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η απόφαση των αγροτών και των εργαζομένων, των εμπόρων, να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ